Başkan Bayram’dan Elma Üreticisine Müjde!

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman’da üretim yapan elma çiftçisine müjdeyi yaptığı açıklama ile duyurdu.

Başkan Bayram’dan Elma Üreticisine Müjde!

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada; “Karamanımızda yetişen yaş meyve, yumurta gibi ürünlerin ihracatında istenen Tareks Belgesini vermeye yetkili memur bugün itibariyle İl Gümrük Müdürlüğümüze görevlendirilmiştir. 
Karaman’da özellikle Elma başta olmak üzere sebze ve yumurta ihracatı yoğun olarak gerçekleşmekte olup özellikle elma ihracatında Tareks Belgesinin geç saatlerde verilmesi neticesinde yüklemeler gecikmekte ve ihracatta aksamalara sebep olmaktadır. Bundan dolayı mükellef tarafından yapılması gereken Gümrük işlemleri Gümrük Müşavirleri tarafından ilimiz dışındaki başka gümrüklerde yapılmaktadır. Karaman’da Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından Grup Başkanlığı irtibat bürosu olmaması ve ihracatta yaşanan sorunlar dolayısı ile üretimi gerçekleştiren firmalar ihracat yapmaktan vazgeçerek ürünlerini Karaman dışında ikamet eden firmalara ihraç kayıtlı olarak satmaktadır ve bundan dolayı ilimiz Karaman’a yıllık ortalama 150 milyon dolar ihracat kaydı yazılmamaktadır.” 
“Özellikle Türkiye’de elma üretiminde 2. sırada olmamıza rağmen ihracatın yapılmaması bizleri derinden üzmekteydi. Bu sorunun çözümü amaçlı yaptığımız çalışmalara destek veren Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kemal Boynukalın’ın katkılarıyla Ak Parti Karaman Milletvekilleri Sayın Recep Şeker ve Sayın Selman Oğuzhan Eser’in Ankara’da yapmış oldukları çalışmalar neticesinde bugün Milletvekillerimizden müjdesi gelmiştir. 
Karaman Ziraat Odası olarak emeği geçen Ak Parti Karaman Milletvekilleri Sayın Recep Şeker ve Sayın Selman Oğuzhan Eser’e, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sayın Kemal Boynukalın ve yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen herkese teşekkürler ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284