Başkan Bayram’dan ‘İbrala Barajı’ Açıklaması

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, İbrala Barajın’dan sulama yapan çiftçileri uyardı.

Başkan Bayram’dan ‘İbrala Barajı’ Açıklaması

Başkan Bayram, “Değerli üreticilerimiz sizlerden gelen talepler doğrultusunda Karaman  Ovası Sulama Birliği Başkanı Mehmet Üzüm’le görüşmeler yaparak barajda bulunan su rezervinin yeterli olması halinde yaklaşık 55 bin dekar alanda beyanda bulunan üreticilerimize su istihkakı verilmesini talep ettik.

Bu kapsamda üreticilerimize gelen SMS ile 04.07.2022 tarihinde barajın kapatılacağı duyurulmuştur. Üreticilerimizin kartlarında bulunan suyu kullanması sonrası barajda bulunan su rezervinin tespit edilerek üreticilerimizin talepleri değerlendirilecektir.

Sonuç olarak özetle Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanlığının verdiği bilgiye göre baraj güvenliği ve içme suyu olarak 22 milyon metreküp su barajda bırakılacaktır. Baraj kapağı kapatıldıktan sonra bulunan su rezervi tespit edildikten sonra kalan fazla suyun tarımsal sulama beyanları esas alınarak üreticilerimize verileceği belirtilmiştir.

Yetkililerin zor bir üretim yılında sulama maliyetlerindeki artışı  göz önüne alarak üreticilerimizin taleplerini değerlendireceğine güvenimiz tamdır.

Ziraat Odası olarak, çiftçilerimizin sendikası olarak yaklaşık 3 sezondur İbrala barajında yaşanan tadilat sonrası gelişmeleri, çiftçimizin mağduriyetlerini yakın takip ettik etmeyede devam edeceğiz.

Barajda olmayan suyun sıkıntısını çeken mağdur olan üreticilerimizin göstermiş olduğu anlayış dikkate alınarak bu sezonda yetkililerin içme suyu ve baraj güvenliği olan 22 milyon metreküpün üzerindeki suyun üreticilerimize verileceği üreticilerimizin adına beklentimizdir.

Barajla ilgili gelişmeleri yakın takip ederek bulunan su miktarı ve Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanlığımızın açıklamalarını yakın takip ederek siz üreticilerimize bildirmeye devam edeceğiz.

Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284