Boyalitepe Köyünde Tarimsal Sorunlar Degerlendirildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Boyalitepe köyünü ziyaret etti. Il Müdürü Keskin’e Müdür Yardimcimiz Abdullah Kaya ve Karaman Ziraat Odasi Meclis Üyesi Ali Ihsan Orhan eslik ettiler. Boyalitepe köyü çitçileri ile bir araya gelen Il Müdürü Keskin onlarin sorun ve isteklerini dinleyerek köy muhtari Nihat Sahin’den köyün tarimsal durumu hakkinda bilgi aldi.

Boyalitepe Köyünde Tarimsal Sorunlar Degerlendirildi

Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, köyde bulunan Memis Sak’a ait hayvancilik isletmesinde de incelemelerde bulundu.
Boyalitepe Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Hüseyin Sak ise kooperatif bünyesinde gerçeklestirilen (40 X6) Baslik Damizlik Sigir Yetistiriciligi Projesi kapsaminda 2011 yilinda 240 bas damizlik sigir dagitildigini, proje kapsaminda ahir insaatlari ve isletme binasi yapildigini, su anda kooperatif ortaklarina ait seyyar süt sagim makinesi ve süt sogutma tankinin faal olarak kullanildigini ifade etti.
Il Müdürü Keskin ise, Karaman’da büyükbas hayvanciligin son yillarda önemli bir gelisme sagladigini, hayvanciligin bitkisel üretimle birlikte planlanmasi ve hayvancilik isletmesinin yem ihtiyacinin isletmenin kendi imkanlari dahilinde üretilmesi gerektigini belirterek, Il Müdürlügü olarak çiftçilerimizin gelirlerinin artirilmasi ve refahlarinin yükseltilmesi için çalistiklarini ifade etti. Köyde devam etmekte olan arazi toplulastirma çalismalarina da deginen Il Müdürü Keskin, Boyalitepe arazi toplulastirma çalismalari sürecinde önemli mesafe kat edildigini, çalismalarin en kisa sürede tamamlanmasi için çalistiklarini, Karaman’in bu çalismalarda Türkiye genelinde en ön siralarda yer aldigini söyledi. Ayrica tarimsal üretimde suyun en önemli ve sinirli girdi oldugu vurgulanarak, suyun tasarruflu kullanilmasi gerektigini ve kapali sistem sulamanin son derece önemli oldugu belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284