Buğday Ürününde Kuraklık, Sigorta Kapsamında

2017 yılında TARSİM tarafından buğday ürünü İlçe bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamına alındı.

Buğday Ürününde Kuraklık, Sigorta Kapsamında

Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık yaptığı açıklamada, “Buğday; başta kuraklık olmak üzere don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı isteğe bağlı olarak güvence altına alınabilecektir. Kuraklık sigortası 2017 yılı için sadece buğday ürününde daneyi, tohumluğu ve sap unsurunu teminat altına almaktadır. Buğdayda kuraklık sigorta priminin % 60 ı devlet tarafından desteklenmektedir. Çiftçilerimizin kuraklık sigortası yaptırabilmeleri için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Buğdayda Kuraklık Sigortası için çiftçilerimizin ÇKS bildiriminde buğday ürününü kuru olarak beyan etmesi esastır. Kuraklık sigortası için son başvuru poliçe tarihi 28 Şubat 2017 olup, bu tarihe kadar yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden herhangi birine başvuruda bulunarak sigorta yaptırılabilecektir” dedi.

2017 yılında buğdayda kuraklık riskinin TARSİM kapsamına alınması ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantıda TARSİM Konya Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak tarafından Buğdayda İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası hakkında bir sunum yapıldı. TARSİM tarafından 2017 yılında uygulanacak diğer sigorta paketleri hakkında da bilgiler veren Bölge Müdürü Yamak, sunumunun ardından çiftçilerden gelen soruları yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284