Büyükbaş Hayvanlarda İlkbahar Aşılaması 

Karaman Tarım Orman müdürlüğü hayvan sağlığı için aşılama çalışmaları başladı. 

Büyükbaş Hayvanlarda İlkbahar Aşılaması 

Karaman Tarım Orman  müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre:”  Hayvan sağlığı için düzenli olarak yaptığı aşılama çalışmaları pandemi sürecinde aksatılmadan 17.02.2021-30.04.2021 tarihleri arasında tamamlanacak olup, tüm köylerimizdeki büyükbaş hayvanlar aşılanacak ve yeni doğan buzağılar küpelenerek kayıt altına alınacaktır.
İl Müdürü Yusuf Şahinbaş ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan ilk aşılamayı Ekinözü köyünde Selahattin OĞUZ’a ait hastalıktan ari işletmede başlattı” ifadelerine yer verdi. 
Tarım İl Müdürü Yusuf Şahinbaş ise;” İlimiz genelinde İlkbahar döneminde yaklaşık 70 bin büyükbaş hayvanın bu dönemde aşılanacağını, son yıllarda düzenli olarak yapılan aşılamalar sayesinde İlimizde ilgili hastalıkların görülmediğini ve saha çalışanı arkadaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.  İlimiz genelinde hastalıktan arinmış işletme sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirterek yetiştiricilerimize hastalıksız ve bereketli bir sezon diliyorum”dedi.
Ekinözü köyünde düzenlenen aşılama programına Karaman TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dorla ve Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı İsmail Çolak ve Ekinözü Köyü Muhtarı Asım Arpınar katıldı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284