Çiftçi Kayit Sistemi`ne Basvuru Süresi Uzatildi

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, 2015 üretim yilina iliskin Çiftçi Kayit Sistemi`ne basvuru süresini 29 Subat`a kadar uzatti.

Çiftçi Kayit Sistemi`ne Basvuru Süresi Uzatildi

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi'nin "Çiftçi Kayit Sistemi Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligi" Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.
Üretim yilina iliskin çiftçi basvurulari üretim yilinin 30 Haziran tarihinde sona eriyor ve çiftçiler bu tarihten sonra sahip olduklari veya kiraladiklari tarim arazileri hariç olmak üzere ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydi giremiyordu.
Yapilan degisiklik ile çiftçiler 2015 üretim yilina iliskin çiftçi kayit basvurularini 29 Subat'a kadar yapilabilecek. Öte yandan ÇKS'ye kaydolmak veya kayitlarini güncellemek üzere çiftçilerden istenecek belgeler arasina, tarimsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerden abone numarasini gösterir son bir ay içinde alinmis belge de eklendi.
ÇKS, Bakanlik tarafindan olusturulan çiftçilerin kayit altina alindigi tarimsal veri tabani olup baskaca fonksiyonlarinin yani sira tarimsal destekleme araçlarinin etkin ve rasyonel bir sekilde planlanmasi ve uygulanmasina hizmet ediyor. Bakanlikça, ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarimsal destekleme ödemeleri yapiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284