Çiftçi Tarla Okulu Projesi Çalışmaları Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan Bitki Sağlığı ve Karantina bölge toplantılarında alınan karar neticesinde 2014 yılından itibaren İl Müdürlükleri tarafından bitki sağlığı eğitim çalışmalarının tarla okulları şeklinde devam etmesine karar verildi.

Çiftçi Tarla Okulu Projesi Çalışmaları Başladı

İlimizde 2017 yılı “Tarla Okulları Projesi” çalışmaları kapsamında, tarla, sera, bağ ve bahçe gibi üretim yerlerinde Entegre Mücadele prensipleri doğrultusunda yapılan bitki sağlığı eğitimlerine il merkezinde 130 üretici, merkez köylerden Kalaba'da 14, Çukurbağ’da 26, Yukarı Kızılca’da 17, Bayır Köyünde ise 38 üretici olmak üzere toplam 225 üreticiye tarla okulları eğitimleri verildi.

Söz konusu eğitimler,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik elemanlarca elma ve kirazda görülen hastalık ve zararlılar, yetiştiricilik, bitki besleme gibi konularda köy odalarında ve İl Müdürlüğü toplantı salonunda teorik ve arazide uygulamalı eğitimler şeklinde verildi.

Çiftçi tarla okulları projesi çalışmalarında; çiftçilerin gerçek ihtiyaçları tespit edilerek bu doğrultuda eğitimler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284