Çiftçilere 16 Bin Adet Kiraz Fidani Dagitildi

Il Özel Idaresinin destegi ile çiftçilere 16 bin kiraz fidani dagitildi.

Çiftçilere 16 Bin Adet Kiraz Fidani Dagitildi

Fidan dagitim törenine ilimiz Valisi Murat Koca, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Milletvekili Mevlüt Akgün, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Salih Baldiz, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki ve fidan alacak çiftçi katildi.
Törende konusan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, projeden yararlanarak fidan alan çiftçilerin fidan masraflarinin yüzde 50’sinin Il Özel Idaresi tarafindan karsilanmistir. Bu projelerden yararlanarak fidan alan çiftçilerimizin fidanlari en geç 3 yilda ekonomik olarak verim vermeye baslamasini bekliyoruz. Bu projeyle birlikte meyve üretimi ve kalitesinin artirilmasini planliyoruz dedi.
Yapilan konusmanin ardindan 16 bin adet kiraz fidani çitçilere dagitildi. Bu arada merkeze bagli Çatak köyünden bu projeye talep sadece bir bayan çiftçiden geldi. Bayan çiftçi maddi imkani olmadigi halde bu isi çok yapmak istedigini belirtmesi üzerine bayan çiftçiye 10 adet kiraz fidani ve damlama tesisati Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan ücretsiz olarak verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284