Çiftçiye Kredi Müjdesi

Kooperatifler araciligiyla çiftçilere kullandirilan krediler yeniden yapilandiriliyor. Ilk taksit 2015 Ekim`de baslayacak ve 5 esit taksitte ödenecek.

Çiftçiye Kredi Müjdesi

TBMM'de kabul edilerek yasayasan Kamu Finansmani ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkinda Kanun Tasarisi'na göre, Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi'nin tarimsal amaçli kooperatifler araciligiyla çiftçilere kullandirdigi krediler yeniden yapilandirilacak. Yeniden yapilandirmada ilk taksit tutari 2015 yilinin ekim ayinda baslayacak ve 5 esit taksitte ödenecek.
Borçlunun, bu düzenlemenin yürürlüge girmesinden önce dava konusu edilen veya icra takibi baslatilan alacaklar için basvurmasi halinde davalar sonlandirilacak ve icra takipleri durdurulacak.
Alacaklarin tamaminin ödenmemesi halinde, alacak ilgili mevzuatin öngördügü sekilde hesaplanacak ve ödenen tutardan mahsup edilecek.
Borçlu, ödeyemedigi taksitini bir sonraki taksit ile birlikte öderse yapilandirmadan yararlanmaya devam edecek. Ancak, gene ödenmemesi veya ikiden fazla taksitin ödenmemesi halinde yapilandirma hakkini kaybedecek.
Muaccel durumda olan borçlarin yeniden yapilandirilmasiyla, temerrüt faizi kaldirilacak, faiz orani sözlesmedeki yüzde 3'e çekilecek, her bir taksit sayisi için (1,05) katsayi uygulanacak.
Yeniden yapilandirma ile ödenemez durumda olan kredilerin geri dönüsü saglanabilecek, kooperatif ortagi çiftçiler iktisadi ve sosyal açidan rahatlatilmis olacak.

Haberler.com
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284