Çig Süt Kalitesi Ve Süt Toplama Altyapisinda Karsilasilan Sorunlar Çalistayi Yapilacak

Karaman’in çig süt kalitesi ve süt toplama altyapisinda karsilasilan sorunlarin konusulacagi çalistay 22 Ocak Persembe günü saat 13.30’da yapilacak.

Çig Süt Kalitesi Ve Süt Toplama Altyapisinda Karsilasilan Sorunlar Çalistayi Yapilacak

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü Toplanti Salonunda gerçeklestirilecek olan çalistaya ilimiz süt sektörü özel ve kamu temsilcileri katilacak.
Çalistaya konusmaci olarak süt isleme tesislerinde kullanilan çig sütün kalite degeri ve yasanan sorunlar konusunda Milkman Süt ve Süt Ürünleri Gida Sanayi Ticaret A.S. Süt Alim Müdürü Faruk Ersoy, ilimizde çig sütün toplanmasi ve pazarlanmasinda yasanan sorunlar konusunda Karaman Ili Süt Üreticileri Birligi Baskani Süleyman Selim Akkus, çiftlik sütünün kalite degerini etkileyen faktörler ve çözüm önerileri konusunda Kom Gida A.S. Süt Üretim Çiftliginden Veteriner Hekim Mehmet Selek ve Gida Tarim ve Hayvancilik il Müdürlügü’nden Veteriner Hekim M. Fikri Boyacioglu Karaman’da süt toplama merkezlerinin mevcut durumu ve alt yapi iyilestirilme çalismalari konularinda bilgiler verecek.
Düzenlenecek olan bu çalistaya Karaman’da faaliyet gösteren süt isleme tesisleri yetkilileri, Birlik ve Kalkinma Kooperatifi temsilcileri, süt toplama faaliyeti yapanlar ve tüm süt üreticilerinin davetli oldugu açiklandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284