Dag Köylerine Antep Fistigi Fidani Dagitildi

Ilimizde dag köylerine Il Özel Idaresi destegi ile bin 700 adet Antep Fistigi fidani dagitildi.

Dag Köylerine Antep Fistigi Fidani Dagitildi

Fidan dagitimi sirasinda konusan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, " Meyvecilikte üretim standartlarini yükseltip, modern tarim isletmelerinin kurulmasini tesvik ederek verim ve kaliteyi artirmak suretiyle çiftçilerimizin gelir seviyesinin yükseltilmesine katki saglamak amaciyla müdürlük olarak yogun çaba sarf etmekteyiz. Bu kapsamda özellikle arazi varliginin kisitli ve parçali oldugu bölgelerimizde alternatif gelir kaynaklarindan biri olan Antep Fistigi yetistiriciligi üzerinde önemle durmaktayiz. Ülkemiz için önemli ihraç ürünlerinden olan Antep Fistigi Karaman’da 400 ile 800 rakimli mikroklima özelligi gösteren köylerimizde yetistirilebilmektedir. Daha çok yabani olarak yetisen menengiç agaçlarinin asilanmasi ile yetistiriciligi yapilan Antep Fistigi agaçlarinin yaninda, son yillarda asili tüplü fidanlarla kapama bahçe tesisi önem kazanmistir" dedi.
Öztiryaki, "Bu amaçla Antep fistigi yetistiriciliginin yapilabildigi köylerdeki çiftçilerimizin gelirlerine katkida bulunmak için Il Özel Idaresince, toplam proje bedeli 4 bin 200 TL olan yüzde 50 çiftçi katkili 500 adet asili tüplü, bin 200 adet yabani tüplü olmak üzere bin 700 adet Antep Fistigi fidani alimi yapilarak merkeze bagli Bayir, Çukur, Elmadagi, Çukurbag ve Çatak köyü üreticilerine dagitimi gerçeklestirilmistir. Fidanlarin getirilmesi ve dagitiminda emegi geçenlere ve Il Özel Idaremize tesekkür ediyorum" diye konustu.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki’nin yaptigi konusmanin ardindan köylülere Antep Fistigi fidanlari dagitildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284