Dr. Şeker “Daha Az Zahmetle İlimizde Ürün Yetiştirebileceğiz”

AK Parti Karaman Milletvekili, Dr. Recep Şeker’in Başkanvekilliğini yaptığı TBMM Tıbbi Aromatik Bitkiler Komisyonu, tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunmasında, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunları yerinde incelemek amacıyla 05-06 Temmuz 2019 tarihlerinde Karaman iline çalışma ziyaretinde bulunacak.

Dr. Şeker “Daha Az Zahmetle İlimizde Ürün Yetiştirebileceğiz”

05 Temmuz 2019 Cuma günü ÜNSPED Tarım ve Hayvancılık Ayrancı Tesislerinde konaklayacak olan Komisyon üyesi milletvekilleri, komisyon uzmanları ve heyet, 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü yapılacak toplantıda; çiftçiler, üreticiler, sivil topum kuruluşları ve ticaret insanları ile tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili sahada görülen sorunları görüşecekler ve aynı zamanda gelen ticaret insanları ile Karaman’daki sulu tarıma, mısıra ve pancara alternatif, kimyon gibi susuz yetişen tıbbi aromatik bitkilerin sözleşmeli ekimi ile ilgili görüşmeler yapacaklar.
Komisyon üyesi milletvekilleri ve beraberindeki heyet ziyaretleri çerçevesinde; Duru Bulgur Fabrikası, Döhler Meyve Suyu ve Gıda Sanayi Fabrikası, Tarihi Buğday Ambarları, Karadağ Endemik Bitki Sahası, Madenşehri Köyü, Binbir Kilise, Üçkuyu Köyü, Aktekke camii ve Tartan Tarihi evini ziyaret edecekler.
Dr. Recep Şeker; konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizin tıbbi aromatik değerlerinin, üretiminden, sanayisine ve pazarlanmasına kadar tüm aşamalardaki problemlerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi marifetiyle çözüm yollarının araştırılarak, çözüm üretilmesi ve ülkemizin bu konuda Dünya pazarında istenen yere gelmesini hedeflemekteyiz. Karaman özelinde ise; Türkiye ortalamasının çok altında yağış alan ilimizde suya ihtiyaç duyan mısır ve şeker pancarı gibi ürünlerden, susuz tarımda da yetişebilen katma değeri yüksek kimyon, kekik ve lavanta gibi ürünlere geçmemiz hem azalan suyumuza çözüm olacak, hem de daha az zahmetle ilimizde ürün yetiştirebileceğiz. Aynı zamanda ilimizdeki sulu tarıma, mısıra ve pancara alternatif kimyon gibi susuz yetişen tıbbi aromatik bitkilerin sözleşmeli ekimi konusunda ticaret insanları ile çiftçilerimizi bir araya getirmiş olacağız” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284