DSI Su Kotasi Hakkinda Hazirlanan Kop Idaresi Raporu Genel Bölge`den Kabul Gördü

KOP Bölge Kalkinma Idaresi’nin “KOP Bölgesi`nde DSI Yeralti suyu (YAS) Eylem Plani ve Kuyulara Su Tahsisi Uygulamasi Genel Degerlendirme ve Öneriler Raporu” Raporu, Idarede gerçeklestirilen bir toplanti ile Bölgedeki yerel paydaslarin görüs ve önerilerine sunuldu.

DSI Su Kotasi Hakkinda Hazirlanan Kop Idaresi Raporu Genel Bölge`den Kabul Gördü

Toplantiya Konya Il Genel Meclisi Baskanlari, Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürleri, Il Özel Idareleri Genel Sekreterleri, KOP Bölgesi Ticaret Borsalari, Ziraat Odalari, Ziraat Mühendisleri Odalari, KOSKI Genel Müdürlügü temsilcisi ile KOP Bölgesi Sulama Birlikleri ve Sulama Kooperatifleri Baskanlari'ndan olusan 70 kisilik temsilci katildi.
Toplantinin açilis konusmasi KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu tarafindan yapildi. Babaoglu, DSI YAS Eylem planiyla ilgili süreci ve KOP Idaresi olarak bu konuda neler yaptiklarini anlatti. Yaklasik iki aydir konuyu çözüme kavusturmak üzere bir rapor üzerinde çalisildigini belirterek su konusunun Bölgedeki en önemli konu oldugunu ifade etti. Bu amaçla hazirlanan KOP Idaresi raporunun yerel paydaslarin görüsüne açildigini ve Bölgenin ortak bir paydada bulusmasini saglamayi arzu ettiklerini belirtti.
KOP Idaresi Danismani Prof. Dr. Bayram Sade baskanliginda yapilan toplantida KOP Idaresi’nin ortaya koymus oldugu taslak rapor için katilimcilar tarafindan öneriler sunuldu. Bölgedeki su kotasi sorununun nasil çözülebilecegi hakkinda da öneriler sunan katilimcilar DSI Yeraltisuyu Eylem Plani’nin revize edilmesi gerektigi konusunda fikir birligine vardilar.
Katilimcilar ayrica KOP Idaresi raporunun bölge için tatmin edici öneriler ortaya koydugunu, KOP Idaresi'nin bu tür bir çalisma yapmasindan dolayi tebrik ettiklerini, bölgede koordinasyon adina bu tür çalismalari KOP Idaresi'nin yapmasi dileklerini ifade ettiler. Rapor'un bir haftalik düzenleme sonrasi ilgili kurumlara sunulmasi karari alindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284