Elma Çalıştayına Üreticilerden Yoğun İlgi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile KOP Bölge İdaresi Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Karaman Elma Çalıştayı”15 Mart 2019 Cuma günü yapıldı. 

Elma Çalıştayına Üreticilerden Yoğun İlgi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Elmacılık Uygulama ve Araştırma Merkezinin tanıtımının da yapıldığı çalıştay Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 09:00 ‘da açılış konuşması ile başladı.  Açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programa çok sayıda elma üreticisi ve akademisyen katıldı. Çalıştay protokol üyelerinin elma yetiştiriciliği konusunda yaptıkları bilgilendirmeler ile devam etti. 
Çalıştayda ‘Elmada Yetiştirme Teknikleri ve Ağaç Mimarisi’, ‘Elma Yetiştiriciliğinin Sosyo-Ekonomik Boyutu’, ‘Elma İç Kurdu’, ‘Pazarlama ve Örgütleme Sorunları’ gibi konu başlıkları altında elmacılık sektörüne dair konular ele alındı. 
Üniversite tanıtım filminin gösteriminin ardından program Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  Elmacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Sesli’nin konuşması ile devam etti. Konya Ovası Bölgesi Kalkınma Planının ilimiz için hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Sesli üniversite bünyesi ve akademik alanda elma yetiştiriciliği konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sesli : “Böyle bir çalışmanın Karaman’da yapılıyor olması ilimiz için çok onur verici. KOP bölge idaresi ile gerçekleştirdiğimiz elma üreticiliği konusundaki çalışmalarımız ilimiz özelinde elma yetiştiriciliğinin ülkemiz kalkınmasına destek vereceğine inanıyorum. Bu çalışmada emeği geçen bütün KOP idaresi çalışanlarına, başta üniversitemiz akademisyenleri olmak üzere ilimize gelen Niğde Ömer Halisdemir Üniversite ve Selçuk Üniversitesi öğretim görevlilerine ve elma yetiştiricilerimize teşekkür ediyorum. Karaman Elma Çalıştayı’nın ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
“Karaman Elma Çalıştayı” programına ilimiz Valisi Fahri Meral, Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar ile çok sayıda akademisyen, daire memurları ve elma üreticileri katıldı. Program protokolün imzalanmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284