Elma Cipsi Yapan Fabrikayi Incelediler

Ülkemiz elma üretiminin önemli bir merkezi olan ilimizde “Cipslik Elmanin” üretilebilmesi için Mehmet Ali Çavas ile birlikte Il Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki Isparta’da bulunan elma cipsi yapan fabrikada incelemede bulundu.

Elma Cipsi Yapan Fabrikayi Incelediler

1990’li yillarda kurulan fabrikada, daha önceki yillarda 120 ton/gün kapasite ile elma cipsi üretimi yapilarak ihracat yapildigi, son yillarda ise yillik 30 bin ton elma islenerek 2 bin ile 3 bin ton arasinda elma cipsi üretimi yapilarak iç piyasaya satis yapildigi firma yetkilileri tarafindan belirtildi. Yapilan görüsmede tarçin ve muz aromali elma cipsi üretimi için çalismalar yapildigi, yeni paketle çitir elmanin sunuldugu da ifade edildi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Ilimizin elma üretim potansiyeli göz önünde bulunduruldugunda Karaman’da da elma cipsi üretiminin yapilabilecegi, bunun için AR-GE çalismalarinin önemli oldugu ayrica ilimizde elma cipsi fabrikasinin kurulmasi, Karaman’in elmada bir marka sehri olmasina da katki saglayacagi” belirtildi. Ilimizde bulunan meyve suyu fabrikasi Döhler Gida San. Tic.A. S. Karaman Isletme Müdürü Mahmut Bebek’in Il Müdürümüzü ziyareti esnasinda elma cipsi üretimi konusu görüsüldü. Isletme Müdürü; “bu ay yönetim kurulu toplantilarinda bu konuyu gündeme tasiyacagini belirterek meyve aromasi üretimi yaptiklarini, meyve aromali elma cipsi üretiminin de yapilabilecegini ” ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284