Elma Üreticileri Kara Lekeye Karsi Kisa Mesajla Uyariliyor

Ilimiz Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, 18 adet tahmin ve erken uyari istasyonlarindan alinan verileri degerlendirerek kisa mesaj ile Karamanli elma üreticilerini uyariyor.

 Elma Üreticileri Kara Lekeye Karsi Kisa Mesajla Uyariliyor

Geçtigimiz hafta içinde yagan bölgesel yagislarin elma bahçelerinde kara leke enfeksiyonuna sebep olabilecegini, söz konusu istasyonlarda teknik elemanlari ile degerlendiren Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, elma üreticilerini 'en kisa sürede koruyucu ilaç kullanin, ilaçlar reçeteli olsun ve üretici kayit defterine islensin,' seklinde bir kisa mesajla uyardi.

Istasyonlardan 7'sinin merkezde oldugu Karaman'da toplam 18 adet tahmin ve erken uyari sistemi bulunuyor. Burada görevli teknik elemanlar alinan tüm verileri degerlendirerek kisa mesajlarla üreticilere ulasiyorlar. Uygulamadan memnun oldugunu dile getiren ve Karaman'in Akçasehir beldesinde elma üreticisi olan Mevlüt Saribas, yillardir isin içinde olsalar da bahçenin bakiminda ve degisik islerinde gözden kaçirdiklari noktalarin olduguna dikkatleri çekerek gelen uyari mesajlari ile dogru müdahale yaptiklarini, olasi zararlari en aza indirdiklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284