Elvan: Tabii Afetlerden Zarar Gören Üreticilerin Borçlari 1 Yil Ertelendi

Elvan, Tabii afetlere maruz kalan, ekilisleri, ürünleri, hayvan varliklari, tesisleri veya seralari en az yüzde 30 oraninda zarar gören çiftçimizin, Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatiflerine olan borçlarinin 1 yil süreyle ertelendigini açikladi.

 Elvan: Tabii Afetlerden Zarar Gören Üreticilerin Borçlari 1 Yil Ertelendi

Elvan, borç ertelemesine iliskin Bakanlar Kurulu Karari'nin bugün itibariyle (28.08.2012 Resmi Gazete'de yayimlandigini söyledi.
Elvan bu yil asiri kar-yagmur yagisi, dolu, don, kuraklik, yildirim düsmesi, hortum afetleri ve benzeri sebeplerle özellikle bugday üretiminin büyük bölümünü karsilayan ilimizin de bulundugu Iç Anadolu bölgesinde hububat veriminde kuraklik nedeniyle yüzde 30-70 arasinda degisen oranlarda verim düsüklügü yasandigini belirtti.
Elvan, tarim ürünleri, hayvan varliklari, tesisleri ve seralari en az yüzde 30 oraninda zarar gören çiftçi kayit sistemine kayitli gerçek ve tüzel kisi üreticilerin Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatiflerine olan düsük faizli kredi borçlari 1 yil süreyle ertelendigini söyledi.
Elvan bir baska deyisle Bakanlar Kurulu Karari geregince 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren ekilisleri, ürünleri, hayvan varliklari, tesisleri ve seralari en az yüzde 30 oraninda zarar gören ve bu durumlari Il veya Ilçe Hasar Tespit Komisyonlarinca belirlenen gerçek veya tüzel kisi üreticilerin Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatiflerinden kullandirilan ve kararin yayim tarihi itibariyla vadesi, taksit vadesi ve hesap devresi henüz gelmemis olmakla birlikte vadesi 1 yil içinde dolacak olan veya vadesinden itibaren 90 günlük süre içinde olan tarimsal kredi borçlari, vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatina göre faiz tahakkuk edilmek suretiyle 1 yil süre ile ertelendigini ifade etti.  
Elvan, çiftçilerimizi bir an önce tüm bilgileri Tarim il ve ilçe müdürlüklerinden alarak gerekli islemlere baslamasi konusunda uyardi ve bu konuda zaman kaybetmemelerini sözlerine ekledi.
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284