Ermenek’te Madencilere Üç Bin Koyun Ve Keçi Dagitildi

Karaman’in Ermenek ilçesinde issiz kalan madencilere 3 bin 21 küçükbas hayvan dagitildi.

Ermenek’te Madencilere Üç Bin Koyun Ve Keçi Dagitildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Ermenek’te kömür ocaklarinin kapanmasi nedeniyle issiz kalan maden isçilerine yönelik gelir getirici çalismalar kapsaminda ikinci etap hayvan dagitimlarinin gerçeklestirildigini belirtti. Keskin, Karaman Damizlik Koyun-Keçi Yetistiricileri Birligi tarafindan temin edilen küçükbas hayvanlarin 429 maden isçisine 5’er adetten 2 bin 145 kil keçisi, 219 maden isçisine 4’er adetten 876 koyun olmak üzere toplam 3 bin 21 küçükbas hayvanin dagitildigini söyledi.
Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde yasanan maden kazasi sonrasinda hayatini kaybeden isçi yakinlari ve kazanin meydana geldigi ocakta issiz kalan madencilere yönelik birinci etap çalismalar kapsaminda 89 el traktörü, 138 bas gebe düve, 63 küçükbas hayvan ve 90 arili kovanin dagitimi yapildi. Nisan 2015 tarihinde yapildigini kaydeden Keskin, "Ermenek ilçesinde kaza sebebiyle kapanan diger kömür ocaklarinda çalisip issiz kalan diger isçiler için de KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan ikinci bir kaynak aktarildi. Bu kapsamda il ve ilçe müdürlügümüzce mahallinde isçilerden alinan talepler ve Karaman Valiligi Degerlendirme Komisyonu karari dogrultusunda 876 maden isçimize 3 bin 21 küçükbas hayvanin dagitimi tamamlanmistir" dedi.
Il Müdürü Keskin, dagitimi yapilan hayvanlarin issiz kalan maden isçileri ve bölge hayvanciligina ekonomik olarak katki saglamasini temenni ettigini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284