Firincilar Ekmek Kalitesini Artirmakta Kararli

Ilimizde ekmek kalitesinin arttirilmasina yönelik devam eden çalismalar kapsaminda Ani Bisküvi Gida Sanayi ve Ticaret A.S. toplanti salonunda Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi ve ilimizde bulunan ekmek firini temsilcilerinin katilimiyla bir çalisma toplantisi gerçeklestirildi.

Firincilar Ekmek Kalitesini Artirmakta Kararli

Toplantida, Ani Bisküvi Gida Sanayi ve Ticaret A.S. Kalite Güvence Müdürü Tuna Kurt yaptigi sunumda, Ekmek kalitesi üzerinde sektörde hammadde olarak kullanilan unun, ekmegin üretim teknolojisinin, çalisanlarin hijyeni ve gida güvenligi ile ilgili diger konularin etkili oldugunu ifade etti.
Ekmek kalitesinin arttirilmasi için yapilacak çalismalarin ele alindigi toplantida, Ani Bisküvi Gida Sanayi ve Ticaret A.S. de uygulanan gida güvenligi sisteminden örnekler verilerek firinlarda hangi önlemlerin ve kontrollerin yapilmasi gerektigi konulari tartisildi.
Yapilan toplanti neticesinde, “Gida satis isletmelerinden kaynaklanan ve ekmegin kalite kaybini etkileyen faktörlerin en aza indirilmesi için gida satis isletmelerinde gerekli önlemlerin alinmasina yönelik kontrollerin arttirilmasi, ilimizdeki tüm ekmek firinlarinda çalisan personeller için ekmek kalitesi ve hijyen konularinda egitim plani yapilmasi, özellikle gece üretim yapan ekmek firinlarinda belli araliklarla gece denetim yapilarak çalisanlardan kaynakli kalite ve hijyen konularindaki eksikliklerin giderilmesine yönelik çalisma yapilmasi kararlastirildi.
Toplanti sonrasinda toplantiya katilan kurum ve sivil toplum kurulusu temsilcileri, Ani Bisküvi Gida Sanayi ve Ticaret A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Nazim Boynukalin’i makaminda ziyaret ederek kendisine, Kalite Güvence Müdürü Tuna Kurt Bey’ e ve Ani Bisküvinin degerli çalisanlarina verdikleri katkilardan dolayi tesekkür ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284