Genç Çiftçi Proje Desteklemeleri Çalışmaları Sonuçlandı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ 5 Nisan 2016 tarihinde resmi gazetede yayımlandı. Tebliğin yayımlandığı tarihten 5 iş günü geçtikten sonra başvurular gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yapılmaya başlanmış ve 30 gün devam ederken sistem üzerinden başvurusunu tamamlayan Genç çiftçiler sistem çıktısı ve ekleri ile birlikte yatırım yapacağı yerin bağlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru dosyalarını teslim ettiler.

Genç Çiftçi Proje Desteklemeleri Çalışmaları Sonuçlandı
Programa, sistem üzerinden 4 bin 653 adet başvuru yapılırken İl/İlçe müdürlüklerine ise 3 bin 873 adet başvuru dosyası teslim edildi. Teslim edilen başvuru dosyalarından 5 tanesi reddedilmiş, onaylanan 3 bin 868 adet başvuru dosyası değerlendirmeye alındı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilimize program kapsamında toplam 126 proje karşılığında 3.780.000 TL bütçe ayrılırken bu sayının 77 adedi Büyükbaş Hayvancılık (45 Besi danası, 23 Simmental, 9 Montofon), 11 adedi Küçükbaş Hayvancılık (4 Akkaraman, 2 İvesi, 2 Merinos, 1 Mor karaman ve 2 Kıl Keçisi) ve 38 adedi Bitkisel ve Diğer Üretim Konuları olduğu açıklandı.
Asil listeden hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler 11-15 Temmuz tarihleri arasında yatırımı yapacağı yerin bağlı olduğu İl ve ilçe Müdürlükleriyle sözleşme imzalayacaklar. Söz konusu tarihler arasında sözleşme imzalamayanların yerine aynı konuda yedek listeden genç çiftçiler sözleşmeye çağrılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284