Genç Çiftçilere Proje Desteği Sürüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Genç Çiftçi hibe projesi kapsamında düzenlenen program ile genç çiftçilere 6’şar adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Genç Çiftçilere Proje Desteği Sürüyor

Belediye Hayvan Pazarı yerinde düzenlenen büyükbaş hayvanların dağıtım törenine katılan Vali Süleyman Tapsız, “Karaman olarak önemli bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahibiz. İşgücümüzün önemli kısmı tarım sektöründe istihdam ediliyor. Tarım altyapımızın güçlendirilmesi ve başarıya ulaşması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce başarıyla uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi kapsamında genç çiftçi kardeşlerimize hayvanlarını teslim edeceğiz. Bundan dolayı projeleri kabul edilen çiftçilerimizi tebrik ediyor, hayırlı bol kazançlar diliyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Genç Çiftçi Hibe Projesi kapsamında, İlimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 126 adet genç çiftçimiz projeden yararlanmaya hak kazanmış olup; bu projelerden 77 adeti büyükbaş besicilik ve damızlık hayvan projesinden yararlanan çiftçilere 6’şar adet büyükbaş hayvan teslim edildi. Proje kapsamında toplam olarak 462 adet hayvan dağıtılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284