Göksu Havzasi Ve Taseli Bölgesi Kirsal Kalkinma Projeleri Incelendi

Göksu Havzasi ve devamindaki Taseli Bölgesinde bulunan dag köylerimizin sosyo-ekonomik gelismislik düzeyini artirmak, bu köylerimizin alt yapi sorunlarini gidermek, bitkisel ve hayvancilik ürün desenlerini zenginlestirmek amaci ile Il Müdürlügümüzce hazirlanarak Bakanligimiza teklif edilen Kirsal Kalkinma Projelerinin hazirlanmasi için Tarim Reformu Genel Müdürlügünden gelen uzman ekip ile birlikte Göksu Havzasi ve Taseli Havzasinda bulunan köyler yerinde incelendi.

Göksu Havzasi Ve Taseli Bölgesi Kirsal Kalkinma Projeleri Incelendi

Inceleme gezisi ve “Göksu ve Taseli Havzasi Projeleri” hakkinda bilgiler veren Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “Bakanligimizca iç ve dis kaynakli yürütülen Kirsal Kalkinma Projelerinin Ilimizde de uygulanmasi köylerimizin kalkinmasinda önemli bir rol oynayacaktir. Bu amaçla projenin uygulanacagi köylerimizde Il Müdürlügümüzde olusturulan teknik ekip tarafindan köy envanterleri çikarilarak köylerimizin tek tek ihtiyaçlari belirlenecek ve bu ihtiyaçlara göre bitkisel ve hayvansal üretimin artirilmasi ve pazarlanmasi tedbirlerinin yani sira köylerimizin içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapi sorunlarinin çözümlenmesi projelerini de kapsayacaktir.
Göksu Havzasi ve Taseli Bölgesinde bulunan 87 adet dag köyümüzde göçün önüne geçilmesi, sosyal yasamin gelistirilmesi ve bu köylerimizde yasayan çiftçilerimizin gelir kaynaklarinin çesitlendirilmesi suretiyle istihdaminin saglanmasi ve refah seviyesinin arttirilmasi ile mümkündür. Bakanligimizca yürütülen Kirsal Kalkinma Projeleri kapsaminda Göksu Havzasi ve Taseli Bölgesi köylerinde uygulanmak üzere hazirladigimiz bu projeler ile dogal kaynaklarin korunmasi ve sürdürülebilirligi saglanacak ve dag köyleri ile ova köyleri arasindaki sosyo-ekonomik gelismislik düzeyi en az indirilecektir. Bu baglamda Il Müdürlügümüz bünyesinde olusturdugumuz proje ekibimiz çalismalarini sürdürmekte olup, Mayis-Haziran aylarinda tamamlanmasi planlanan projelerimizi Kalkinma Bakanligina sunmak üzere Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimiza sunulacaktir. Bu projelerimizin hazirlanmasinda ve uygulanmasinda bizlere destek olan Sayin Valimiz Murat Koca’ya, Milletvekillerimiz Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’e, Il Özel Idaremize tesekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284