Gübreler, Bitki Besleme Ve Toprak Analizi Toplantisi Yapildi

Türkiye gübre sektörünün önemli isimlerinden olan Gübretas’in Antalya Bölge Satis Müdürlügü ile Karaman Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünce geçtigimiz gün gübre, gübreleme ve bitki besleme konularinda güncel bilgilerin verilmesi amaciyla düzenlenen bilgi alisveris toplantisina Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Tarimsal Yayimi Gelistirme Projesinde Görev Yapan Ziraat Mühendisleri, Gübretas A.S. yetkilileri, Tarim Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Birligi Müdür Yardimcisi Hayati Boga, Karaman Tarim Kredi Mühendisleri ve kurum çalisanlari katildi.

Gübreler, Bitki Besleme Ve Toprak Analizi Toplantisi Yapildi

Toplantida açilis konusmasini yapan Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Refik Kiraz’in bu tür toplantilar neticesinde, sahada görev yapan Ziraat Mühendislerinin sektörel bazda en güncel tarimsal verilere ulasilabilecegi ve bu toplantilar ile egitimlere verdigi önemi vurguladi.

Sube Müdürü Refik Kiraz’in konusmasinin ardindan Gübre Fabrikalari Antalya Bölge Satis Müdürü Ziraat Mühendisi Hakan Leventoglu devam ederek, Ülkemizde sektörel bazda kismi bilgiler vererek, sorunlar üzerinde duran Lenevtoglu, gübrelemenin amacina uygun yapilmasina isik tutan toprak analizlerinin önemi üzerinde durdu. Ülkemizde üreticilerin toprak tahlillerine yeterince önem vermedigi, birçok üreticinin maalesef topragini tanima yerine desteklerden faydalanabilmek için analiz yaptirdigindan bahsetti.
Toplantinin ikinci bölümünde ise gübreleme ve bitki besin elementleri konusunda Gübretas Ziraat Mühendisi Isak Uyanik tarafindan slayt esliginde bilgi verildi.
Kapanis konusmasini kapan Tarim Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Birligi Müdür Yardimcisi Hayati Boga, bu tür toplantilar sayesinde özel sektör ve kamu arasindaki iletisimlerin artmasi ve baglarin güçlenmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284