Hayvancilik Isletmeleri Kendi Yemini Üretebilmeli

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Hayvan Sagligi, Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Ramazan Çelik ile birlikte Çakirbag köyünde bulunan bir büyükbas isletmesine ziyarette bulundu.

Hayvancilik Isletmeleri Kendi Yemini Üretebilmeli

Mustafa Kaçmaz ve Hasan Hüseyin Cengiz’e ait büyükbas isletmesinde incelemelerde bulunan Il Müdürü Keskin’e isletme hakkinda bilgiler veren Mustafa Kaçmaz, süt üretimi yapilan büyükbas isletmesinde 100 büyükbas hayvan bulundugunu, makineli süt sagimi yapilarak, sagilan sütlerin sogutma tankinda depolandigini söyledi. Isletmede en büyük maliyeti yem giderlerinin olusturdugunu belirten Kaçmaz, karli bir hayvancilik için özellikle kaba ve kesif yem ihtiyaçlarini mümkün oldugunca kendi isletmelerinde üretmeye çalistiklarini belirtti.
Il Müdürü Keskin ise, Karaman’da büyükbas hayvanciligin her geçen gün gelistigini belirterek ilde bulunan süt isleme tesislerinin ihtiyaci olan sütün karsilanmasinda böyle örnek isletmelerin çogalmasinin gerektigini ifade etti. Özellikle süt isleme tesislerinin sogutulmus süte olan ihtiyacina dikkat çeken Keskin, Karaman 'da büyükbas hayvan yetistiriciliginde son yillarda kurulan isletmelerle ortalama isletme büyüklüklerinin arttigini, bu durumun süt üretimindeki girdilerin düsürülmesinde avantaj sagladigini, büyük hayvancilik isletmelerinin ürettigi süt miktarinin yüksek olmasi nedeniyle de pazarlamada avantajli bir konumda olduklarini söyledi. Ayrica hayvanciligin tüm alanlarinda yem maliyetinin önemli bir girdi teskil ettigine deginen Il Müdürü Keskin, bu maliyetin düsürülmesi için Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanliginca yem bitkileri üretiminin desteklendigini, bu desteklemelerle birlikte Karaman’da yem bitkileri üretiminde çok büyük artislar saglandigini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284