Il Gida Tarim Ve Hayvancilik Müdürlügü Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan 2013 yilinin ilk Il Bilgi Alisveris toplantisi yapildi.

Il Gida Tarim Ve Hayvancilik Müdürlügü Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Il Müdürlügü toplanti salonunda yapilan toplantiya Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Il Müdür Yardimcisi Ismail Uluad, Sube Müdürleri ve Ilçe Müdürleri katildi. Toplantida ilçe ve sube müdürleri tarafindan uygulamalarda karsilasilan sorunlar ve eksiklikler dile getirilerek, 2012 yili çalismalari ve 2013 yili hedefleri ele alindi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki toplantida yaptigi konusmada, “Il Gida Tarim Müdürlügü olarak en önemli görevimiz üreticimizin gelirlerinin arttirilmasi ve bu kapsamda gerekli çalismalari yapmaktir. Tarim çok genis bir alan ve tarimsal faaliyetler ise çok büyük çesitlilik göstermektedir. Karaman Ilimiz ise iklimi, cografyasi ve verimli topraklari ile tarimsal anlamda ülkemizin önde gelen illeri arasinda yer almaktadir. Ilimizin bu potansiyelinin gelistirilmesine katki saglayacak tarimsal projeler hazirlanarak Bakanligimiza sunduk. Bu projelerle tarimsal üretimde verim ve kalitenin yükseltilerek çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardinin yükseltilmesi, tarimsal ürünlere ilave katma deger kazandirilmasi, tarim-sanayi entegrasyonunun saglanmasi, kirsal alanda alternatif gelir kaynaklarinin olusturulmasi, tarimsal pazarlama altyapisinin gelistirilmesi, dogal kaynaklarin sürdürülebilirliginin saglanmasi amaçlanmistir. Bu kapsamda tarimsal projelerin köylerimizde uygulanmasinda rehber olacak bir çalisma olan Karaman Tarim Haritasini hazirlayarak hangi bölgede hangi ürünün yetistigini belirledik ve “Bir Köy Bir Ürün Projesini” ortaya koyduk. Proje kapsaminda köylerimize uygun bitkisel ürün projesi planlayarak Il Özel Idaresi destekli Merkez Narlidere köyümüze sera projesi hazirladik ve seralari teslim ettik. 2012 yilinda Karaman tariminin gelistirilmesi için özveri ile çalisan personelime tesekkür ediyorum. Bu basarili çalismalarimizin 2013 yilinda da devam etmesi için bazi hususlarin üzerinde önemle durmak gerekmektedir. Bu baglamda Narlidere köyümüzdeki sera projesi gibi her bölgemize uygun yeni projeler hazirlamaliyiz. Tarimsal faaliyetlerimizde personelimizin arazi çalismalari büyük önem tasimaktadir. Yapilan arazi çalismalarimiz yakindan takip edilerek, görev dönüslerinde yapilan çalismalar hakkinda gereken raporlar alinmalidir. 2007 yilinda Bakanligimizca uygulamaya konulan Tar-Gel Projesi ile yine üreticimizin her zaman yani basinda görevli ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaslarimiz Ilimiz genelinde üretimi arttirmak, çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltmek ve yeni tekniklerin çiftçilere aktarilmasi için çalismalarini sürdürmektedirler. Tar-Gel projesinde çalisan arkadaslarimiz mutlaka köylerinde görev yapacaklar ve çiftçilerimizin sorunlariyla bire bir ilgileneceklerdir. Tar-Gel projesinde görevli arkadaslar Il Müdürlügümüzün köylerdeki temsilcileridir. Bu arkadaslarimizin çalismalari yakindan takip edilerek, bölgedeki sorunlariyla da yakindan ilgilenilmelidir. Tarimsal faaliyetlerin minimum seviyede oldugu kis mevsiminde çiftçi toplantilarina ve personelimizin eksiklik duydugu veya ihtiyaç duydugu konularda hizmet içi egitime önem verilmelidir. Ayrica Ilçe Müdürlüklerimizden de proje bekliyoruz. Inaniyorum ki Karaman, bölgemiz ve ülkemizin en önde gelen tarimsal potansiyele sahip illerinden birisi olacaktir” dedi.
Öztiryaki, Bakanlik tarafindan Ankara Kizilcahamam’da tüm Il Müdürlerinin katilimiyla bir hafta süreyle çesitli çalisma toplantilari düzenlendigini belirterek, “Bu toplantilarda önümüzdeki yillarda uygulanacak tarimsal stratejiler ve projeler ele alinarak degerlendirmelerde bulunulmustur” dedi.
Toplantinin ögleden sonraki bölümünde ise Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ile Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) koordinasyonunda 15 Subat–15 Mart tarihlerinde Proje kabulüne baslayacak TKDK ve IPARD Programinin tanitimi yapildi. Tanitim toplantisinda program hakkinda bilgiler verilerek ilçelerimizde yapilacak tanitim toplantilarinin planlamasinin yapildi.
Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki bu konuyla ilgili olarak verdigi bilgide, ”Ülkemiz genelinde proje kapsaminda 1.165 Milyon Euro hibe destegi saglanacak ve bu destegin 874 Milyon Euro su AB kaynaklarindan aktarilacaktir. 5.000 Euro’dan 3 Milyon Euro’ya kadar proje kabul edecek olan Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu % 50-65 oraninda hibe destegi saglayacaktir. Ilimiz tariminin gelistirilmesi için bu tür fon ve kaynaklarin degerlendirilmesi gerekmektedir. Programdan ilimizin en üst düzeyde faydalanabilmesi için yatirimcilarin çok sayida proje hazirlayarak kuruma vermelidirler” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284