Il Müdürü Keskin, Taseli Çiftçileri Ile Bir Araya Geldi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Ilimiz Ermenek, Basyayla Sariveliler ilçelerine bir dizi ziyarette bulundu.

Il Müdürü Keskin, Taseli Çiftçileri Ile Bir Araya Geldi

Ilçeler ve köylerinde bulunan çitçilerimizle bir araya gelen Il Müdürü Keskin onlarin sorun ve isteklerini dinleyerek sorunlarin çözümü için Il Müdürlügü olarak üzerlerine düsen gerekli çalismalarin yapilacagini ifade etti. Ayrica Ermenek Ilçesinde meydana gelen maden kazasi sonrasi issiz kalan madencilerin yaralarini sarmaya ve istihdamini saglamaya yönelik olarak yapilan 2. Etap çalismalari kapsaminda dagitimi gerçeklestirilen küçükbas hayvanlari inceleyen Keskin; Ermenek Basyayla ve Sariveliler ilçelerindeki 648 madenciye 2.145 bas keçi ile 876 bas koyun olmak üzere, toplam 3 bin 21 bas küçükbas hayvanin hak sahiplerine teslim edildigini söyleyerek hayirli olmasini diledi.
Taseli inceleme gezisi esnasinda Ermenek, Basyayla ve Sariveliler ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlükleri ile birlikte Sariveliler Ziraat Odasini da ziyaret eden Il Müdürü Keskin, Oda Baskani Bayram Ali Kaba ve oda yönetimi ile bir araya gelerek, Taseli bölgesinin küçükbas hayvancilik, bahçe ziraati ve ariciliga çok uygun bir yapiya sahip oldugunu belirtti.
Basyayla, Ermenek ve Sarivelilerli çiftçilerimizle de bir araya gelerek onlarla sohbet eden Keskin, bölgeye yönelik olarak kiraz yetistiriciligi ve budamasi egitimleri verilmesi konusunda çalisma baslatildigini ifade etti. Basyayla Ilçemiz Kisla köyünde köy muhtari Yusuf Ziya Çelik, Kisla Köyü Kalkinma Kooperatifi üyeleri ve çiftçilerimizle sohbet eden Il Müdürü onlarin isteklerini dinleyerek, gerekli çalismalarin yapilacagini söyledi.
Iklimi ve cografyasi ile birçok ürünün yetistirilmesine uygun bir cografyaya sahip Taseli bölgesinin engebeli bir yapiya sahip olmasi, arazi varliginin kisitli ve parçali olmasi, gibi sebeplerle tarimsal üretim açisindan bazi güçlüklere sahip oldugunu ifade eden Il Müdürü Keskin, bu güçlüklerin asilmasinda birlik olmanin önemli oldugunu, kamu kurumlari olarak bir çok proje ve çalisma ile bölgeye destek olmaya çalistiklarini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284