İl Müdürü Şahinbaş:” Çiftçilerimiz İle Hibe Sözleşmesine Devam Ediyoruz”

Karaman merkeze bağlı  Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla İlçelerinde yürütülmekte olan Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında onaylanan proje sahibi çiftçilerimizle sözleşmeler imzalanıyor.

İl Müdürü Şahinbaş:” Çiftçilerimiz İle Hibe Sözleşmesine Devam Ediyoruz”

Proje hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş "Göksu-TaşeliHavzası Kalkınma Projesi kapsamında çağrıya çıkılan 2020 Yılı 1. Hibe Başvuru Dönemikapsamında ilimiz merkez ilçeye bağlı köyler ile Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde çiftçilerimizin müracaatları sonucu hibe almaya hak kazanan çiftçilerimiz ile hibe sözleşmelerini imzalamaya devam etmekteyiz. Çağrı dönemi kapsamında çilek bahçesi kurulumu, sera
kurulumu ve güneş enerjili bireysel damla sulama sistemleri kurulumu için hibe sözleşmesiimzalayan çiftçilerimize % 80’e varan hibe oranıyla yaklaşık 4,5 milyon Türk Lirası hibe desteğiverilmesi hedeflemektedir” dedi. 
Yatırım için sözleşme imzalayan çiftçilerimize bol kazançlar dileyen İl Müdürü Şahinbaş, hibe alan projelerin üreticilerimize ve Karaman’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
Son olarak, Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında tarımsal üretim konularında 2020 yılı3. Hibe Başvuru döneminde ise Portatif Ağıl ve Ahırlar, Çoban Barınakları ve Taşınabilir Güneş Enerjisi Sistemleri konularında hibe desteği verilmesi planlanmakta olup, 2023 yılına kadar proje sahasındaki dağ köyleri ve kırsal alanlarda tarımsal üretim desteklenmeye devam edilmesi bilgisi verildi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284