Ilimizde Kirsal Kalkinmanin Gerçeklestirilmesi Için Önemli Adim

Ilimizde Kirsal Kalkinmanin saglanmasi için Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan önemli adimlar atilmaya baslandi.

Ilimizde Kirsal Kalkinmanin Gerçeklestirilmesi Için Önemli Adim

Bu önemli adimlar içerisinde Göksu ve Taseli Bölgesinde Kirsal Kalkinmanin saglanmasi için hazirlanan proje de yer aliyor. Bu projenin ilimizde hayata geçirilmesinde izlenmesi gereken yol haritasinin belirlenmesi amaciyla hazirlanan taslak rapor çerçevesinde baslatilan çalismalarda, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ile Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, Tarim Reformu Genel Müdürlügü tarafindan olusturulan teknik ekibin bölgede ön inceleme ve projenin uygulanabilirliginin görülmesine yönelik saha çalismalari gerçeklestirildi.
Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki konu hakkinda yaptigi açiklamasinda, “Bilindigi üzere Il Müdürlügümüz tarafindan hazirlanan Proje Taslak Raporu ile Ilimiz Göksu Havzasi ve devamindaki Taseli Bölgesinde bulunan dag ve orman köylerimizin sosyo-ekonomik gelismislik düzeyini artirmak, bu köylerimizin alt yapi sorunlarini gidermek, bitkisel ve hayvancilik ürün desenlerini zenginlestirmek ve her gecen gün artarak devam eden köyden kente göçü önlemek amaci ile atilmasi gereken adimlar ortaya konulmustur. Söz konusu taslak rapor degerlendirilmek üzere Bakanligimiz Tarim Reformu Genel Müdürlügü Kirsal Kalkinma Daire Baskanligina sunulmus, bölgede iç ve dis kaynakli Kirsal Kalkinma Projesi uygulanmasi talebinde bulunulmustur” dedi.
Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “Tarim Reformu Genel Müdürlügü tarafindan yapilan degerlendirmeler sonucunda Kirsal Kalkinma Daire Baskanligi tarafindan Kalkinma Bakanligina teklif edilecek olan iki adet projeden bir tanesi Göksu ve Taseli Havzalari Kirsal Kalkinma Projesi oldugu ifade edilmis olup, basvurunun hakliliginin görülmesi ve projenin uygulanabilirliginin incelenmesi amaciyla 19-21 Haziran 2013 tarihleri arasinda teknik ekip görevlendirilmistir. Görevlendirilmis olan uzman ekip ile birlikte Il Müdürlügümüz tarafindan olusturulan teknik ekip söz konusu tarihlerde, hedef bölge olarak belirlenmis olan Ilimiz Ermenek, Sariveliler, Basyayla ve Merkez Ilçeye bagli dag ve orman köylerinde saha çalismalari yapilarak gerekli incelemeler yapilmistir. Bu çalismada Kirsal Kalkinmanin saglanmasinin önemli aktörleri olan Yerel Yönetimler ve kirsalda yasayan paydaslar (çiftçiler ve Üreticiler) ile bir araya gelinmis görüs alisverisinde bulunularak bölgenin az gelismisligine ve fakirligine vurgu yapilmis, köylerden kentlere olan göçün nedenleri ve çözüm önerileri hakkinda bilgi alisverisinde bulunulmustur. Çalisma ile Ilimizde kirsal kalkinmanin saglanmasinin ne kadar önemli oldugunu ortaya koyulmustur. Il Müdürlügümüz bundan önce oldugu gibi bundan sonrada hizmet etmekten mutluluk duydugu Kirsal Kesimin kalkinmasinin saglanmasi için her türlü plan, program ve faaliyetlerin hayata geçirilmesi ve uygulanmasi için çalismalarini yürütmeye devam edecektir”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284