Kadin Çiftçiler Ankara Beypazarin’da

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan uygulanan Sebze Kurutma Projesi kapsaminda kadin üreticiler ile birlikte Ankara`nin Beypazari ilçesine teknik gezi düzenlendi.

Kadin Çiftçiler Ankara Beypazarin’da

Proje hakkinda bilgiler veren Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Kadin çiftçilerimizin sebze kurutma ve sebze ürünlerinin degerlendirilmesi konusunda bilgi ve tecrübelerinin artirilmasina yönelik olarak düzenlenen inceleme gezisinin kadin çiftçilerimize faydali olacagina inandigini belirterek, “Tarimsal arazi varligi kisitli olan ve geçimini tarim ve hayvanciliktan temin eden dag köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardinin yükseltilmesini amaçladigimiz projemiz ile çiftçilerimizin ürettikleri sebzelerinden daha yüksek gelir elde etmeleri saglanmis olacaktir” dedi.
Ülke çapinda sebze kurutma ve sebze ürünlerinin degerlendirilmesi konusunda isim yapmis olan Beypazari Ilçesine proje uygulayan 11 kadin çiftçi ile birlikte proje sorumlulari Ziraat Mühendisleri Mine Karaca, Ebru Güzelcan Erkiliç ve Elmas Uguz katildi. Gezi kapsaminda kurutulmus sebze ürünlerinin satisinin yapildigi Beypazari Ilçesi pazari da gezildi. Ayrica söz konusu ilçede sebze kurutma uygulayan üreticilerle görüsülerek bilgi alisverisinde bulunuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284