Karadağ'da Organik Arıcılık İçin İlk Adım 

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Karadağ Bölgesinde Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Organik Arıcılık Projesi kapsamında üreticilere kovanları teslim edildi.

Karadağ'da Organik Arıcılık İçin İlk Adım 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Karadağ bölgesinde yer alan Üçkuyu köyünde yapılan organik arıcılık projesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 9 Kasım 2023 tarihinde kabul edildiğini açıklamıştı. Projenin kabul edilmesinin ardından bugün İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Organik Arıcılık Projesi kapsamında Üçkuyu Köyünde arıcılık yapan üreticilere kovanları teslim edildi.

Karaman İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen kovan teslim törenine Ak Parti İl Başkanı Av. Murat Öztürk, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz, Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan, STK Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kovan almaya hak kazanan üreticiler katıldı.

Kovan Dağıtım Töreninde İl Müdürü Hatice Bulut "Karadağ Bölgemizde yapılan bu projenin bir başlangıç olduğunu Projeye Üçkuyu Köyü ile başlanarak bundan sonraki süreçte Karadağ Bölgemizdeki bütün köylerde devam edeceğini söyledi. Karadağ Balı'nın Coğrafi İşaret çalışmasının devam ettiğini söyleyen İl Müdürü Bulut; Kovan dağıtım törenine katılım sağlayan katılımcılara, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, Dağıtımı yapılan kovanlarda yapılan üretimin Karaman'ımız ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Dağıtım Töreni üreticilerin kovanlarını teslim alması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284