Karaman Süt Üretim Grubu Konya’ya HACCP Teknik Gezisi Yaptı

27 Ocak 2016 tarihinde süt sektörünün tüm paydaşların katılımı ile gerçekleştirilen Karaman İli Süt Sektörü III. Süt Sektörü Koordinasyon toplantısında alınan kararlar çerçevesinde Konya’ya teknik gezi düzenlendi.

Karaman Süt Üretim Grubu Konya’ya HACCP Teknik Gezisi Yaptı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce Karaman'da faaliyet gösteren süt işleme tesisleri teknik personellerine HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulamasına yönelik planlanan eğitimler kapsamında düzenlenen teknik geziye, Karaman Süt Üretim Grubunda bulunan süt işleme tesislerinin sahipleri ve teknik personelleri ile Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli teknik personelden oluşan 22 kişilik bir grup katıldı.
Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programın birinci bölümünde, Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Hulusi ADA, HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin özellikle işletmelerdeki uygulamasına yönelik bir eğitim verildi. Eğitimde gıda güvenliği açısından mevzuat gereği kurulması ve uygulanması zorunlu olan HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin, özellikle orta ve küçük ölçekli süt işleme tesisleri ve süt mandıralarında pratik olarak uygulanması, uygulama aşamasında işletmelerde tutulması zorunlu olan kayıt ve formlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Sisteminin uygulanmasında işletmelerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Programın ikinci bölümünde ise HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulamalarının yerinde incelenmesi amacıyla Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi süt işletmesi ile et entegre tesisi ziyaret edildi. İşletmenin üretim prosesleri, çiğ süt ve üretilen ürünlerin gıda analizlerinin yapıldığı laboratuvarlar incelendi. Söz konusu işletme teknik sorumluları tarafından, işletmenin üretmiş olduğu ürünlere ilişkin kurulan ve büyük bir itina ile yürütülen HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin aşamaları, kritik kontrol noktaları, tutulan kayıtlar ve dokümantasyon hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziyaretin son bölümünde İşletmeye ait toplantı salonunda Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi ile Konya Şeker Grubu hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.






 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284