Karaman’da 169 Üreticiye Arpa Tohumu Teslim Edildi

Karaman’da “Ekmeğini Tarıma Yeni Kazandırılan Alandan Çıkar” projesi kapsamında Süleymanhacı ve Ortaoba köylerinde arpa tohumu teslimi yapıldı.

Karaman’da 169 Üreticiye Arpa Tohumu Teslim Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)  kapsamında yürütülen “Ekmeğini Tarıma Yeni  Kazandırılan Alandan Çıkar” projesi ile Süleymanhacı Köyünde 127 üreticiye 5017 dekar alan için 121.450 kg. Ortaoba köyünde 42 üreticiye 1708 dekar alan için 41.300 kg. olmak üzere toplamda 169 üreticiye 6725 dekar alan için 162.750 kg. arpa tohumu teslim edildi.

Üreticiler ile bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş konuşmasında: “Uzun yıllardır süre gelen toprak dağıtım çalışmasının nihayete ermesi ile bu alanlarımızın üretime kazandırıldı. Üreticimize bir nebze destek olmak için Bakanlığımızın yürütmüş olduğu projeler ile %75  hibeli tohum dağıtımını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Projelerimizde desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  , Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun, Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker ve Av.  Selman Oğuzhan Eser ile projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Düzenlenen törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Koka ile üreticiler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284