Karaman’da 232 Kisiye Sürü Yöneticisi Sertifikasi Verildi

Tarim Bakanligi, Türkiye Ziraat Odalari Birligi, IS-KUR ve Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birliginin isbirligi ile yürütülen `Sürü Yönetimi Elemani Benim` projesi kapsaminda küçükbas hayvanciligin yaygin olarak yapildigi Lale, Kisecik, Damlapinar ve Ihsaniye köylerinde açilan kurslar tamamlandi. Kisecik köyündeki kurs sonunda basarili olan kursiyerlere belgeleri yapilan törenle verildi.

Karaman’da 232 Kisiye Sürü Yöneticisi Sertifikasi Verildi

Sertifika dagitim törenine, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Il Milli Egitim Sube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, Is-Kur Sube Müdürü Metin Akgül, Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Ibrahim Erkol, Kisecik Köyü Muhtari Bülent Öztürk ve kursiyerler katildi.
Törende konusan Il Müdürü Keskin, Karaman’in önemli gelir kaynaklarindan biri olan hayvancigimizin gelistirilmesi için müdürlük olarak çesitli çalismalar yürüttüklerini belirterek, bu çalismalar kapsaminda özellikle küçükbas hayvancilikta bir sorun olarak karsimiza çikan sürü yöneticisi (çoban) problemine çözüm bulmak amaciyla Is-Kur, Milli Egitim ve Halk Egitim Müdürlükleri isbirligi ile sürü yönetimi elemani kurslari düzenlediklerini söyledi.
Keskin, "Küçükbas hayvanciligin yaygin olarak yapildigi ilimiz merkeze bagli 4 köyde toplam 232 kisinin katilimiyla sürü yönetimi elemani kurslari açilmistir. Sürü yöneticisi belgesi alan kursiyerlerimiz hem bakanligimiz hem de diger kurum ve kuruluslarin projelerinden öncelikli olarak istifade edecektir. Bakanligimizca hayvancilik desteklemeleri kapsaminda 300 bas ve üstü anaç koyun/keçi varligina sahip isletmelerde isletme sahibinin sürü yöneticiligi belgesine sahip olmasi veya bu belgeye sahip kisiyi yaninda çalistirip 5 ay kesintisiz sigortasini yatirmasi durumunda 2015 yili için 5 bin TL destekleme ödemesi yapilacaktir" dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan kursiyerlere protokol üyeleri tarafindan belgeleri dagitildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284