Karaman’da 73 Bin 500 Hektar Tarim Alani Toplulastirildi

Ilimizde Arazi Toplulastirma çalismalari yogun bir sekilde devam ederken ilimizde, 3083 sayili kanun kapsaminda tamamlanmis 7 adet proje bulunuyor. Bu 7 adet projede toplam 12 adet köy/kasaba yer aliyor. Bu yerlesim birimleri; Suduragi Beldesi(Kismi), Burunoba, Çoglu, Kisecik(Kismi), Salur, Yollarbasi, Kizik, Ortaoba, Çigdemli, Ekinözü ve Bölükyazi köyleri ve Akçasehir Beldesi. Bu 12 adet birimde arazi toplulastirmasi tamamlanan toplam alan 56 bin 203 hektar olarak saptandi.

Karaman’da 73 Bin 500 Hektar Tarim Alani Toplulastirildi

Konuyla ilgili olarak Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Önceki yillarda Il Özel Idaresi tarafindan arazi toplulastirma çalismasi yapilan köylerimizde mevcuttur. Bu kapsamda ilimizde Il Özel Idaresi tarafindan Arazi Toplulastirmasi yapilan 8 adet köyümüz sunlardir; Yuvatepe, Hamidiye, Osmaniye, Kilbasan, Bölükyazi, Göztepe, Beydili ve Dinek'tir. Bu 8 köyde arazi toplulastirmasi tamamlanan alan toplam 17.300 hektardir. Günümüzde arazi toplulastirma çalismalari sadece Tarim Reformu Genel Müdürlügü tarafindan yürütülmektedir. Ilimizde arazi toplulastirma çalismasi tamamlanmis köy/kasaba sayisi 20 dir ve bunlarin toplam alani 73.503 hektardir. Ilimizde 3083 Sayili Kanun Kapsaminda 6 adet proje ile 43 adet yerlesim birimimizde toplulastirma çalismalari sürdürülmektedir. Devam etmekte olan bu projeler;
1)Karaman Merkez Yazili Arazi Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri Projesi: Yazili, Mesudiye, Boyalitepe, Süleymanhaci, Kasoba, Karalgazi ve Mecidiye Köyleri.
2)Karaman Kazimkarabekir Kizilkuyu Arazi Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri Projesi: Kazim Karabekir(Merkez), Kizilkuyu, Madensehri ve Göztepe.
3)Karaman I. Kisim Arazi Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri Projesi: Ayranci(Merkez), Agizbogaz, Ambar, Bögecik, Dokuzyol, Hüyükburun, Kale, Karaagaç, Kavuklar, Saray.
4)Karaman II. Kisim Arazi Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri Projesi: Çakirbag, Egilmez, Eminler, Demiryurt, Islihisar, Karacaören, Kisecik, Sinci.
5)Karaman III. Kisim Arazi Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri Projesi: Akarköy, Özyurt, Baskisla, Bozkondak, Damlapinar, Kizilyaka, Muratdede.
6)Karaman IV. Kisim Arazi Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri Projesi: Alaçati, Agilönü, Taskale, Sazliyaka, Yesildere, Suduragi, Hamidiye.
Arazi toplulastirma çalismasinin devam etmekte oldugu 43 köyümüzde toplam toplulastirma proje alani 175.376 hektardir. Karamanda arazi toplulastirmasi tamamlanan ve devam etmekte olan toplam alan 248.879 hektardir. Arazi toplulastirmalari kapsaminda olan yerlesim birimlerimizde proje ve yerlesim birimi bazinda çalismalar degisik asamalarda devam etmektedir. Bazi yerlesim birimlerinde çalismalar sona yaklasmisken bazi yerlerde ise henüz çalismalar baslangiç asamasindadir.
Karaman Ili su anda arazi toplulastirma çalismalari bakimindan Türkiye’nin en önde giden illerinden bir tanesidir. Ilimiz tarimi devam etmekte olan bu projelerin 1-2 yil içerisinde tamamlanmasiyla tarimsal verimlilik ve potansiyel açisindan daha iyi bir noktaya gelecektir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284