Karaman’da Elma Hasadi Devam Ediyor

Türkiye elma üretiminin çok önemli bir bölümünü karsilayan ilimiz üreticileri elma hasadina devam ediyor. Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Karaman ikliminin pek çok meyvenin üretilmesine uygun oldugunu belirterek, elmanin Karaman için ayri bir öneme sahip oldugunu ifade etti.

Karaman’da Elma Hasadi Devam Ediyor

Elma hasadinin devam ettigi Suduragi Beldesindeki Celal Aslan isimli üreticiye ait elma bahçesinde incelemelerde bulunan Il Müdürü Keskin Türkiye elma üretiminde ilk siralarda yer alan Karaman’da Eylül ayinin gelmesiyle birlikte elma hasadina baslanildigini belirterek, elma üreticilerinin ürün kaybi yasamamalari için elmalari hasattan hemen sonra nakletmeleri veya satmalari gerektigini ya da soguk hava depolarina ulastirmalari tavsiyesinde bulundu. Üreticilerimizin uzun bir zaman, masraf ve yogun emek ile elde edilen ürünlerinin hasatta olusan kayiplar nedeniyle çok itinali ve dikkatli bir sekilde toplanmasi gerektigine dikkat çeken Keskin, bu kayiplarin en aza indirilmesinin ülke ve il ekonomisine çok ciddi bir katki saglayacagini ifade etti.
Ayni üreticiye ait sertifikali fidan üretim sahasina da inceleyen Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin “Elma üretiminin ve kalitesinin artirilmasina yönelik olarak Il Müdürlügümüz teknik elemanlarinca egitim çalismalari ile çiftçilerimize bilgiler verilmektedir. Ayrica yeni kurulacak elma bahçelerinde tüketici taleplerinin dikkate alinmasi ve pazara yönelik çesit seçimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Hasadin devam ettigi su günlerde üreticilerimize bol ve bereketli mahsuller diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284