Karaman’da Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İlimizde İl Tarım Müdürlüğü tarafından Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Karaman’da Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Konuyla ilgili yapılan açıklama, “Tarım ve Orman Bakanlığımızca hazırlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2020/32), 04 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2020'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. İlgili tebliğle, "2020 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı"nda yer alan hayvancılık desteklemelerinin uygulama usul ve esasları belirlendi.
 
2020 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Tebliğinde yer alan uygulama usul ve esasları hakkında 10 Aralık tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı İsmail Çolak, Süt Üreticileri Birliği yetkilileri, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Yasan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Dorla, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Ali Gülcan, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yücel Yaman katıldı.
 
Toplantıda İl Müdürü Şahinbaş bir konuşma yaparak, Hayvancılık Desteklemeleri hakkında ve Karaman hayvancılığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yetiştiricilerimizden söz konusu desteklemelere son başvuru süresine dikkat ederek, mutlaka başvurmalarını istedi. Toplantıda Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan da desteklemeler hakkında ayrıntılı bilgiler veren bir sunum yaptı. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284