Karaman`da Kirsal Kalkinma Projeleri Sayesinde Köyden Kente Göç Önlenecek

Karaman Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztirtaki, hazirlanan Kirsal Kalkinma Projeleri sayesinde köyden kente göçü önleyeceklerini bildirdi.

Karaman`da Kirsal Kalkinma Projeleri Sayesinde Köyden Kente Göç Önlenecek

Öztiryaki, yaptigi yazili açiklamada, ekonomisi büyük ölçüde tarim ve tarimsal sanayiye dayanan Karaman'da il müdürlügünce tarim ve hayvanciligin gelistirilmesine yönelik Kirsal Kalkinma Projeleri hazirlamaya devam ettiklerini belirtti.

Karaman'in tarimsal arazi varligi kisitli olan ve geçimini tarim ve hayvanciliktan temin eden dag köylerimizde tarimsal üretimde verim ve kalitenin yükseltilmesi gerektigini ifade eden Öztiryaki, sunlari kaydetti:
"Bu köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarinin olusturulmasi, tarimsal pazarlama altyapisinin gelistirilmesi, dogal kaynaklarin sürdürülebilirliginin saglanmasi ve istihdaminin artirilmasi amaçlariyla çesitli Projeler hazirladik ve uygulamaya koyduk. Özellikle dag köylerinden geçimlerini saglamak için baska sehirlere göç eden genç çiftçi nüfusun istihdaminin saglanmasinda büyük öneme sahip projelerimiz çiftçilerimiz alternatif gelir kaynaklari sunmakta ve bunlar arasinda meyveciligin öne çiktigini görmekteyiz.
Ilimizin tarimsal yapisi incelendiginde hedef alinan köylerde iklim ve toprak kosullarinin meyve yetistiriciligine çok uygun oldugu görülmektedir. Bunun disinda çok küçük ve parçali araziye sahip bölgelerimizde seracilik da bu projeler içerisinde yine alternatif bir gelir kaynagi olarak ele alinmaktadir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284