Karaman’da Lider Çocuk Tarım Kampı Geleneksel Hale Geldi

Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 81 ilde düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı 23-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında İlimiz merkez Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Karaman’da Lider Çocuk Tarım Kampı Geleneksel Hale Geldi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Tarım Kampı; Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmeni Bahtışen Sevimli Güven ve Ünsal Özırmak’ın katılımı ile 3 gün sürmüş ve kampta öğrencilere Karaman’ın tarihi ve kültürel yanları ile ilimizin tarım, hayvancılık ve yetiştirilen ürünlerini kapsayan tanıtım gezileri düzenlenmişti.

2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından "Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi nedeniyle kamp süresince çocuklara; kırsal turizm (eko tarım turizmi, çiftlik turizmi, köy turizmi) konularında bilgiler verilerek ilimizin tarihi, turistik yerleri gezdirildi.

Program dahilinde Ayrancı İlçesindeki Ünsped Tarım İşletmesinde incelemelerde bulunularak, Taşkale gezisi ile Narlıdere Köyündeki sebze ve fide üretim seraları gezildi. "Lider Çocuk Tarım Kampı" uygulaması kapsamında öğrencilere kamp programı gereğince; tarım nedir, tarımın önemi, doğa, çevre ve tarım ile sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konularında farkındalık oluşturmak üzere, Müdürlüğümüzde görevli teknik personeller tarafından bilgiler verildi.

Kampın ilk gününde ilimizin önder tarımsal işletmelerinden olan Ünsped Tarım İşletmesindeki tarımsal alanlar ve hayvancılık tesislerine öğrencilerimiz ile birlikte teknik gezi düzenlendi. Tesislerde tükettiğimiz gıdaların tarladan sofraya yolculuğunun başlangıcı olan bitkisel ve hayvansal üretimin aşamaları ve çeşitleri konularda bilgiler verildi. Hayvancılık tesislerinde ise sütün üretimden soframıza gelinceye kadarki aşamaları öğrencilerimize anlatılarak büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmeleri incelendi.

Kampın ikinci gününde öğrencilerimize İlimiz Narlıdere köyü sınırlarında bulunan Avgan Çimeni mevkisindeki sebze fidesi ve üretimi yapılan seralar gezdirilerek sebze üretimi hakkında bilgiler verildi. Tarım ve tarımsal üretim ile turfanda üretimin aşamaları ve sera koşulları çocuklarımıza gösterildi. Daha sonra Narlıdere köyü yakınındaki eski su değirmeni ve şelalesi gezildi. Son olarak Taşkale köyümüze gidilerek Manazan Yerleşkesi, Tahıl Ambarları ve İncesu Mağarası öğrencilerimize gezdirilmiştir. Kamp sonunda öğrencilerimizden "Ülkemizde Kırsal Turizm" konulu bir kompozisyon yazmaları istenmiş olup, birinci olan öğrencimizin eseri Bakanlığımıza gönderilecek ve 80 ilimizden gelen diğer kompozisyonlarla yarışacak.

Program, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdür Vekili Abdullah Kaya’nın katılımı ile 20 öğrencimize ve sınıf öğretmeni Bahtışen Sevimli Güven’e Lider Çocuk Tarım Kampı katılım belgeleri ve hediyeleri verilerek, illüzyon gösterisi, palyaço şovu, çeşitli yarışmalar içeren bir şenlikle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284