Karaman’da Üreticilere Makinaları Teslim Edildi

Göksu Taşeli Havzası kapsamında üreticilere makineleri teslim ediliyor.

Karaman’da Üreticilere Makinaları Teslim Edildi

İlimiz Merkez, Başyayla, Ermenek, Sarıveliler ilçelerinde uygulanmakta olan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesine başvuru yaparak sözleşme imzalayarak Makine ve Ekipman almaya hak kazanan üreticilere makine ekipmanları teslim ediliyor. Sarıveliler ve Ermenek ilçemizde Makine ekipman almaya hak kazanan üreticilerimize makineleri törenle teslim edildi.

Sarıveliler İlçesinde düzenlenen dağıtım törenine Sarıveliler Kaymakamı Ayşegül Efe , Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ile Makine almaya hak kazanan üreticiler katıldı. Proje kapsamında 2 adet akülü budama makası, 2 adet Süt Sağım Makinesi ile 36 adet Bahçe El Traktörü (çapa motoru) olmak üzere 40 adet ekipman dağıtımı yapıldı.

Ermenek İlçe Müdürlüğü koordinasyonu ile düzenlenen törende ise 5 Adet Süt Sağım Makinesi, 4 Adet Zeytin Hasat Makinesi, 5 Adet Yem Ezme Makinesi, 1 Adet Badem Soyma, 3 Adet Ceviz Soyma Makinesi 26 adet Bahçe El Traktörü (çapa motoru) olmak üzere 44 adet ekipman dağıtımı yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında İl Merkezi ve İlçelerimizden makine ekipman alımları için çok fazla talepte bulunulduğunu, destekleme kapsamında Tarımı Geliştirme Projesi Kapsamında 258 üreticimize , Hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında 199 üreticimizin desteklemeden faydalandığını söyledi. Proje kapsamında verilen Hibe Miktarının 6.451.587 TL olduğunu söyleyen Şahinbaş, Zor şartlar altında üretim yapmaya devam eden Üreticilerimizin işini kolaylaştıracak olan makine ekipmanlarının üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek çalışmaların 2022 yılı içerisinde de artarak devam edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284