Karaman’da Yem Denetimleri Devam Ediyor

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri yem denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Karaman’da Yem Denetimleri Devam Ediyor

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Güvenilir gıda; birincil üretim aşamasından (çiftlikten) başlayarak tüketiciye (sofraya) ulaşıncaya kadar geçen sürede insan sağlığı için tehlike oluşturmayan ve tüketime uygun olan gıda olarak tanımlanmaktadır. Gıda güvenilirliği ise çiftlikten sofraya gelene kadar ortak bir sorumluluk ve gıda zincirindeki tüm bileşenlerin çabasına bağlı bir faaliyet olup, gıdaların üretim zincirinden hasat, işleme, depolama, dağıtım, hazırlığa ve tüketime kadar gıda zincirinin her aşamasında güvenli kalmasını sağlamada kritik bir role sahiptir.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak “Tarladan sofraya gıda güvenilirliği” anlayışı içerisinde Bakanlığımızın rutin yem denetim planları çevresinde gerçekleştirilen resmi kontrollerin yanı sıra Alo Gıda 174 hattına yapılan ihbarlar, CİMER üzerinden ulaşan şikâyetler ve İl Müdürlüğümüzün belirlediği kriterler kapsamında da resmi kontroller gerçekleştirilmektedir. Çiftçilerimizden gelen yem şikâyetlerinde Müdürlüğümüz tarafından vakit kaybedilmeksizin; üretici, tedarikçi, depo ve satış işletmelerinde resmi kontroller gerçekleştirilmekte ve şikâyete konu olan yem ürünlerinden gerekli analizlerin yapılabilmesi için numuneler alınmaktadır.

2021 yılının başından itibaren; İlimizde faaliyet gösteren 145 yem işletmesinde Yıllık Denetim ve Kontrol Programı kapsamında olmak üzere toplam 172 adet resmi kontrol gerçekleştirilerek, 62 farklı yem üründen numune alınmıştır. Yapılan resmi kontroller sonucu uygunsuzluk tespit edilen 1 işletmeye 5996 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem uygulanmıştır.

Hem tüylü dostlarımızın sağlıklarının korunması hem de güvenilir hayvansal gıda arzının sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için yem üreten, depolayan, satan, ithalat ve ihracatını gerçekleştiren işletmelerde denetimlerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin etkin bir şekilde yapılmaya devam edilecektir.” İfadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284