Karaman’da Yilin Ilk Mahsülü Arpa 3 Lira 35 Kurustan Satildi

Karaman Ticaret Borsasi’nda yilin ilk mahsulü açik artirma ile satildi.

 Karaman’da Yilin Ilk Mahsülü Arpa 3 Lira 35 Kurustan Satildi

Satis salonunda gerçeklesen programa, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Il Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug ve Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay ile bugday pazari esnafi katildi. Okunan Kur’an-i Kerim'in ardindan Müftü Yardimcisi Mustafa Kinay’in duasiyla baslayan programda konusan Ticaret Borsasi Baskani Ekrem Bastug, Karaman Ticaret Borsasi’nin Türkiye’nin en kaliteli borsalarinin arasinda bulundugunu ve teknolojik anlamda da altyapilarinin bulundugunu söyledi. Degisik analizlerin yapilacagi bir laboratuvar çalismasinin da devam ettigini belirten Bastug, ilin tarim sektöründeki önemli potansiyelini en iyi sekilde degerlendirmek için imkanlari seferber edeceklerini ifade etti.

Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu da, yeni imar planinda Bugday Pazari'nin daha iyi bir yere yapilacagini belirterek, Karaman'in ihtiyacini her anlamda karsilayacak güzel bir yapiya kavusacagini söyledi. AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise, Karaman ve bölgesinin en önemli sorunlarinin basinda su geldigini belirterek, sulama ile ilgili yatirimlarin hizlandirilmasi ile ilgili çalismalari oldugunu ifade etti.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptigi konusmada, yakin zamanda yaptigi Isveç gezisine deginerek, sulama ile ilgili çalismalari yerinde incelediklerini ve Karaman'da da bu anlamda önemli çalismalarin olacagini söyledi. Vali Kahraman, Türkiye'nin hizla gelistigine dikkatleri çekerek, Karaman'in da özellikle tarim sektöründe yapacagi ciddi yatirimlarla ekonomisinin daha da güçlenecegine inandigini dile getirdi.
Konusmalardan sonra Karaman Ticaret Borsasi’na çiftçi Muttalip Kutbaya’nin getirdigi 500 kilogram arpa yapilan açik artirma sonunda kilosu 3 lira 35 kurustan tüccar Olcay Ülkümen tarafindan satin alindi. Borsaya ilk mahsulü getiren çiftçi Muttalip Kutbaya ile mahsulü satin alan tüccar Olcay Ülkümen’e Vali Kahraman ve Milletvekili Akgün tarafindan Cumhuriyet Altini verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284