Karaman’da Zeytin Üretimi Artıyor

Karaman’da mikroklima özelliğine sahip köylerimizde zeytin üretimi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Karaman’da Zeytin Üretimi Artıyor

Karaman İl Özel İdaresi Fidan Dağıtım Projeleri , İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün desteklemeleri ve bölge üreticisinin kendi imkanlarıyla zeytin pazarının oluşması sağlandı.  İlimiz zeytin üretimi konusunda söz sahibi iller arasında olma yolunda hızla ilerlemektedir. 
Karaman İl Tarım Müdürlüğü,  zeytin üretiminin yaygınlaştığı köylerde üreticilerimize yönelik çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, üreticilerimize ürettiği ürünün doktoru olmasını sağlamak amacıyla Bostanözü Köyünde bir eğitim düzenlenmiştir. Zeytin Hastalık ve Zararlıları konusunda düzenlenen eğitim İl Müdürlüğümüz konu uzmanları ve İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden katılım sağlayan Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Serkan Kaptan ve Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Önder Eralp tarafından verilmiştir.
İl Genel Meclis Başkanımız Adem Kapar ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz  Yusuf Şahinbaş’ın da katılımıyla gerçekleştirilen eğitim toplantısında İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar üreticilere ;” Zeytin ve buna benzer birçok ürünün yetiştirilmesine imkan veren mikroklima özelliği olan bu bölgenin üreticilerimiz açısından bulunmaz bir nimet olduğunu, bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini ve ürettiğimiz ürünlerinin pazar payının ve kalitesinin arttırılmasının hem üretici hem de Karaman ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını, bu konuda üzerimize düşen ne varsa hepsini seferber edeceğiz”dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Yusuf Şahinbaş da toplantıda yapmış olduğu konuşmasında; “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizin daima yanında olduklarını, bu ve buna benzer eğitimlerin ve üreticilere yönelik tarımsal desteklemelerinin sürekli devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284