Kazımkarabekir Kaymakamı Gönen’den İstiridye Mantarı Serasına Ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı kırsal kalkınma ve genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesi kapsamında hibe almaya hak kazanan Gülhan Dağdeviren ve eşi Serkan Dağdeviren istiridye mantarı serasında ilk mahsullerini aldılar.

Kazımkarabekir Kaymakamı Gönen’den İstiridye Mantarı Serasına Ziyaret
Kâzımkarabekir Kaymakamı Hakan Gönen ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şimşek yerinde inceledi.
Üretici Gülhan Dağdeviren yaptığı açıklamada, ilk hasatta 2 ton mantar üretimi gerçekleştirdiğini, şu anda ikinci hasatta olduklarını, bu hasattan da 2 ton civarında üretim beklediklerini ve kendisine sağlanan katkılara minnettarlığını ifade etti.
Üretici ikamet ettiği evin bahçesinde kurmuş olduğu 10 ton komposto kapasiteli üretim serasına yerleştirdiği kompostolardan yaklaşık olarak 27 gün sonra hasat yaptıklarını ve normal şartlarda 1 ton kompostodan 300 kg ve üzerinde bir ürün alındığını üretilen mantarların serbest piyasada toptan olarak kilogramı 5 TL’ den alıcı bulduğunu söylediler.
Kaymakam Hakan Gönen hazırlanan bu projeyle gelir düzeyi düşük ve mantar yetiştiriciliği konusunda meraklı olan kadın çiftçiye istihdam imkânı sağlandığını ifade etti.
Gönen “ Sizler çalışmaya Devam ederseniz bizlerde devlet olarak gerekli olan tüm desteği vereceğiz ve büyümenize katkı sağlayacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284