Keskin, Bifa Bisküvi’yi Ziyaret Etti

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz ile birlikte ilimiz gida sektörünün önde gelen ve ilk temsilcilerinden Bifa Bisküvi ve Gida San. A.S.ni ziyaret etti. Bifa Bisküvi ve Gida San. A.S. Yönetim Kurulu Baskani Necati Babaoglu ve Onursal Baskani Yilmaz Babaoglu ile bir araya geldi.

Keskin, Bifa Bisküvi’yi Ziyaret Etti

Keskin, Karaman’da bisküvi sektörünün Türkiye’ de söz sahibi oldugunu, bu sektörde ilimizin daha ileri seviyelere ulasabilmesi için Bakanlik ve Il Müdürlügü olarak üzerlerine düsen çalismalari yaptiklarini ifade etti.
Bifa Bisküvi Yönetim Kurulu Baskani Necati Babaoglu, Karaman’da bisküvi sektöründe önemli mesafeler kat edildigini, bu sektörün disinda tarimsal üretim faaliyetlerinde de bulunduklarini, Karaman’ da büyük ölçekte ilk tam bodur elma bahçesi tesisini gerçeklestirdiklerini, gerek bisküvi sektöründe gerekse elma üretimi ile ilgili yatirimlarinin devam ettigini belirtti.
Elma üretiminde ülkemizde Karaman’in ilk siralarda yer aldigini belirten Keskin; özellikle tam bodur çesitlerin ilimizde üretiminin yayginlasmasi ile birlikte pazar taleplerine uygun yetistiriciligin gerçeklestirildigini, yetistirilen tam bodur ve yari bodur diger çesitlerin çesit bazinda agaç sayilari, üretim miktarlari konusunda net bilgilerin elde edilebilmesi ve bu baglamda hazirlanacak projelere veri temini amaciyla Il Müdürlügü proje birimince bir çalisma baslatilabilecegini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284