Keskin, Köy Gezilerine Devam Ediyor

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates, Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz ve Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Ibrahim Erkol’ un katilimi ile ilimize bagli Kisecik ve Süleymanhaci köylerini ziyaret etti.

Keskin, Köy Gezilerine Devam Ediyor

Süleymanhaci Köyünde Köy Muhtari Ali Mor, azalar ve köyde ikamet eden çiftçilerin katildigi ziyarette; Süleymanhaci köyüne ait tarimsal sorunlar üzerine bilgi alisverisi yapildi. Ziyarette Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Süleymanhaci köyünde ilerleyen dönemlerde “Az Toprakli ve Topraksiz Çiftçilere Toprak Dagitimi Projesi” çalismalarina baslanilacagi proje kapsaminda 13 bin dekar Hazineye ait tarim arazisinin çiftçilere dagitiminin yapilacagini, dagitimi yapilacak Hazine arazilerinin tarimsal üretime açilmasi ile Süleymanhaci köyünde üretim deseninin genisleyecegini, çiftçilerin gelirlerinin artacagini, refah seviyesinin yükselerek kirsal alandan kente göçün engellenecegini söyledi.
Projenin teknik detaylari hakkinda ise Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates bilgiler verdi.
Keskin, Karaman’da özellikle meyvelerde yerel çesitlerin korunmasi ve ileriki nesillere aktarilmasi amaciyla Bakanlik nezdinde gen bankasi bulundugunu, Süleymanhaci Köyünde yetistirilen özellikle kavun, karpuz ve diger ürünlere ait tohumlarin temin edilmesi durumunda gen bankasina gönderilecegini ifade etti.
Kisecik Köyünde ise Tarimsal Sulama Kooperatifi Baskani Ahmet Sahin ve çiftçilerle bir araya gelen Il Müdürü Keskin ve Sube Müdürleri, köyün sulama ve diger tarimsal sorunlari hakkinda görüs alisverisinde bulundu. Tarimsal üretimde suyun en önemli ve sinirli girdi oldugu vurgulanarak, suyun tasarruflu kullanilmasinda sulama sistemleri ve sulama kooperatiflerinin uygulamalarinin son derece önemli oldugu belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284