Keskin, Sele Maruz Kalan Morcali Köyünde Incelemelerde Bulundu

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, ilimizin bazi bölgelerinde Pazar günü meydana gelen dolu ve saganak yagis neticesinde asiri yagistan etkilenen Morcali köyünü ziyaret etti.

Keskin, Sele Maruz Kalan Morcali Köyünde Incelemelerde Bulundu

Morcali köyünde özellikle sebze ekilisi yapilan alanlarda etkili olan dolu ve yogun yagis neticesinde zarar gören üreticilerin arazilerinde incelemelerde bulunan Il Müdürü Keskin çiftçilerle görüstü. Morcali köyü ile birlikte dolu, asiri yagis ve selin etkili oldugu Basharman, Gülkaya ve Çimenkuyu köylerinde Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü teknik elemanlarinca gerekli ön tespit çalismalarinin yapildigini ifade ederek, afetten etkilenen çiftçilerden Tarim Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasina tarimsal kredi borcu olanlarin borçlarinin Bakanlar Kurulu Karari çerçevesinde bir yil ertelenmesi için müracaatlarin alinacagini belirtti.
Zirai faaliyetlerin her zaman için dogal riskler tarafindan etkilendigini belirten Keskin, bitkisel ve hayvansal üretimde meydana gelebilecek kayiplarin önlenmesi ve azaltilmasinda devlet destekli tarim sigortalarinin önemine dikkat çekerek, geçmis olsun temennisinde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284