Keskin’den Çiftlik Ziyareti

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Hayvan Sagligi, Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Ramazan Çelik ile birlikte Göztepe köyünde bulunan Serinler Çiftligine ziyarette bulundu.

Keskin’den Çiftlik Ziyareti

Keskin, firma yetkilisi ile birlikte çiftligi gezerek çiftlik hakkinda bilgi aldi. Firma yetkilisi, 17000 m² alanda kurulu çiftlikte, 94 ‘ü ithal 275 mevcut hayvan bulundugunu ve süt üretimi yaptiklarini ifade etti.

Il Müdürü, Karaman ‘da büyük bas hayvan yetistiriciliginde son yillarda kurulan isletmelerle ortalama isletme büyüklüklerinin arttigini, bu durumun süt üretiminde girdilerin olabildigince düsürülmesi için avantaj sagladigini, ayrica üretilen süt miktarinin isletme bazinda belli kapasitede oldugu için pazarlama sartlarinin uygun oldugunu ifade etti.
KOP Projesi kapsaminda 49 bas büyüklügünde yapilacak ahir insaatlarinda insaatin % 50 ‘sinin hibe olarak karsilandigini, bu kapsamda Il Müdürlügümüze yapilan proje basvurularinin degerlendirildigini, bu çerçevede yapilacak büyük bas hayvancilik isletmelerinin Karaman genelindeki isletme büyüklüklerini arttirilmasina katki saglayacagini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284