KONUK: “Petrolümüz Yok Ama Çok Daha Değerli Bereketli Topraklarımız Var”

AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

KONUK: “Petrolümüz Yok Ama Çok Daha Değerli Bereketli Topraklarımız Var”

Bu ülkenin topraklarına değer katan Türk çiftçisinin, Türkiye’nin geleceğini de inşa edeceğini belirten Başkan Konuk, “Bizim petrolümüz yok ama çok daha değerli bereketli topraklarımız var” diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyon ve hedef, Türk çiftçisinin de hedefidir ve o hedeflere ulaşılacağının teminatı da o iradenin iş başında olmasıdır” dedi.

Biz Kutlamayı Toprakla Yapacağız, En Büyük Hediyeyi De Hasat Günü Ondan Alacağız

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajına, “Bugün, eli nasırlı, alnı terli, aklında üretmek ve üreterek bu ülkenin topraklarına değer katmaktan başka düşüncesi, ekmeğini helalinden kazanmaktan başka gayesi olmayan milyonlarca üreticimize atfedilmiş ve tüm dünyada kutlanan bir gün” diyerek başlayan AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Her kıta ve her coğrafyada kutlanan bu özel günde biz çiftçiler, içinde yer aldığımız iklim kuşağının özelliği itibarıyla kutlamaya, nümayişe zaman ayıramayacağız, Çiftimizin, çubuğumuzun başında en iyi bildiğimiz iş olan üreterek, üretmek için emek sarf ederek, kimimiz traktör üstünde, kimimiz çapada, kimimiz hasatta, kimimiz hayvanlarımızın başında, kimimiz yaylımda, merada ama her halükarda asli işimizle meşgul vaziyette bugünü kutlayacağız. Daha çok üretmek, daha çok üreterek ülkemizin evlatlarının elindeki lokmanın azalmaması için her zamanki gibi çalışarak bugünü de diğer günlerden farksız tamamlayacağız. Biz kutlamayı toprakla yapacağız. En büyük hediyeyi de hasat günü ondan alacağız” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayının, tarlada işlerin ertelenemeyeceği günlere denk geldiğini hatırlatan Başkan Recep Konuk, Çiftçiler Gününün diğer özel günler gibi Taksim’de, Kızılay’da ya da şenlik alanlarında kutlanmayacağını, adlarına kutlama yapılan çiftçilerin de kutlama mekânlarının içinde yer alamayacağını vurguladı. “Adımıza kutlanan bugünü bizlerin ekseriyeti tarlalarımızda geçireceğiz. Çoğumuz da adımıza kutlama yapıldığından bile habersiz, traktör üstünde, çapada veya toprak, ürün ve su ile uğraşarak bugünü idrak edeceğiz. Çünkü bizim kutlamaya ayıracak zamanımız yok” diyen Başkan Konuk, “biz şunu biliyoruz, üretimde harcayacağımız enerjimizi başka alanlarda harcarsak hem ülke hem biz kaybederiz. Bizim bugünden tek beklentimiz, hatırlanmak ve daha çok üretebilmemiz için atılması gereken adımların atılmasına zemin oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284