Konya Seker’den Üreticilere Motorin Destegi

AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk, pancar söküm sezonunun baslamasiyla birlikte sikintiya girmesini istemedigi üreticilere 22 milyon 912 bin 351 lira tutarindaki 5 milyon 742 bin 444 litre motorin destegi verilmesi talimati verdi. Motorin destegi bugünden itibaren üreticilere verilecek.

Konya Seker’den Üreticilere Motorin Destegi

Hamyag, Patates Nisastasi gibi tarimsal sanayi tesislerini kurarak ülkemizde olusan ithal kaynakli cari açigin önlenmesine ciddi anlamda katki saglayan Konya Seker, Sivi Seker, Çikolata, Bisküvi, Et ve Süt Ürünleri, Panplast, Seydibey Patates Tesisleri gibi tesislerden elde ettigi katma degeri de ayni ve nakdi avans adi altinda üreticileriyle paylasiyor. Konya Seker bu kapsamda yaklasik 20 gün önce verdigi Kurban Bayrami avansinin ardindan bugün de motorin avansi veriyor.
Gida ve tarimda sektör lideri olan Konya Seker, ülke tariminin gelismesi ve kalkinmasi amaciyla gerçeklestirdigi yatirimlarla üretimi rahatlatirken, yaptigi nakdi ve ayni avans destegiyle de üreticilerin daha huzurlu bir ortamda üretim yapmalari için zemin hazirliyor.
Üreticilerine düzenli avans ödemesi gerçeklestiren ve bu yönüyle avans destegini adeta maas ödemesi haline dönüstüren Konya Seker, Kurban Bayrami öncesi 31.8 milyon liralik nakdi avans verirken, pancar söküm sezonunun basladigi bu günlerde de verdigi 22.9 milyon liralik motorin destegiyle de üreticilerinin elini rahatlatti. Bugünden itibaren dagitimina baslayacak olan motorin destegi 3’e çikarken, üreticilere 64 milyon 597 bin liralik motorin destegi saglanmis oldu. Böylece bir kampanya dönemi içerisinde motorin, nakdi avans, tohum, gübre, ilaç ve diger ürünlerden olusan destekle birlikte üreticilere 79 milyon 267 bin 204 lirasi ayni, 169 milyon 135 bin 808 lirasi da nakdi ve motorin olmak üzere toplamda 248 milyon 403 bin liralik destek verilmis oldu.
Konya Seker’in dünyanin en bereketli topraklarindan biri olan Konya Ovasinda üreticilerin ekonomik degeri yüksek ürünler üretilmesi için çaba harcadigini ve üreticinin sanayi ürünleri üretimini yapabilmesi için Ham Yag Fabrikasi, Çumra Seker Fabrikasi, Yem fabrikasi, Dondurulmus Parmak Patates Tesisleri gibi toplamda degeri 3.3 milyar dolara ulasan 35 tane yatirim gerçeklestirdiklerini söyleyen AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk, “Biz, her zaman üretenin ve üreticinin yaninda olduk. Üreticilerimiz daha çok üretebilsin diye Ovanin dört bir tarafina çok sayida ürünü isleyecek yüksek kapasiteli tesisler yaptik. Bu tesislerle üreticilerimizin ürettiklerine sahip çiktik ve daha çok gelir elde etmeleri için çaba gösterdik. Biz, ürünü isleyecek bu üst yapi yatirimlari ile de yetinmedik ve üreticimize tarlada da destek olmayi, üreticimizi tarlada desteksiz birakmamayi da kendimize ilke edindik. Üreticinin destege en çok ihtiyaç duydugu zaman tohumun tarlaya düsmesinden hasada kadar olan zamandir. O nedenle biz üreticimizi tohum tarlaya düserken desteklemeye basliyor hasada kadar da desteksiz birakmiyoruz” dedi.
Verdigi avanslarla tarladaki maliyetleri asagi çektiklerini ve üreticiyi namerde muhtaç etmeyecek sekilde düzenli avans ödemelerini de sürdürdüklerini vurgulayan Konuk, “Bölgeye kazandirilan yatirimlar kadar önemli olan husus tarladaki üretimi kolaylastirmak ve üretime destek olmaktir. O nedenle de pancar tohumu henüz tarlaya atilmadan üreticimizi hem tarlada kullanacagi girdilerle, hem de tarlada pancar büyürken hasada kadar nakdi ve ayni avanslarla destekliyoruz. Yani onlari tarlada yalniz baslarina birakmiyoruz. Konya Seker üretime verdigi destekle Konya Ovasi’nda üreten herkesi daha çok üretmek konusunda cesaretlendirdigini de, üreticinin sirtindan yük aldigini da biliyor. Onun için de eldeki imkânlari zorlayarak üreticiyi tarlaya tohum düsmeden desteklemeye basliyor ve bu destegini hasada kadar araliksiz sürdürüyoruz. Bölgedeki üretimin hem miktar hem çesit olarak artmasinin yolunun daha çok tesis ve daha çok destek ile mümkün oldugunu biliyoruz. Tarla ne kadar bereketlenirse çiftçinin yüzü o kadar güler, tarla, tapan, ahir ne kadar çok üretirse üreticinin hanesi o kadar çok zenginlesir. Bizim isimiz köyde, sehirde, ülkemizin dört bir kösesinde ve her hanesinde huzur ve refahi saglayacak ortami hazirlamaktir. Bizim herkesten ve her sirketten farkimiz halden anlamamizdir. Biz hayatin içinde ve halden anlayan bir sirketiz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284