Konya’da Açik Sistem Sulamalar Kapali Sisteme Dönüsüyor

Konya’da, mevcut bulunan açik sistem sulama tesisleri gerçeklestirilen rehabilitasyon çalismalari ile birlikte kapali sisteme dönüstürülüyor.

Konya’da Açik Sistem Sulamalar Kapali Sisteme Dönüsüyor

DSI 4.Bölge Müdürü Mustafa Uzun yaptigi açiklamada, Konya’da DSI yatirimlarinin hiz kesmeden sürdügünü belirtti. Il genelindeki DSI yatirimlarinin hem sayisinin, hem de boyutlarinin çok büyük oldugunu ifade eden Uzun, geçmiste bölgede hayata geçirilen açik sistem sulama tesislerinin rehabilite edilerek kapali sistemlere dönüstürülmesi çalismalarini sürdürdüklerini söyledi. Diger yandan, Konya Il Özel Idaresi ile isbirligi halinde, sulama kooperatifleri ile birlikte de hareket ederek ÖDS kapsamindaki yer alti suyu kooperatiflerinin sulama projelerini kapali sisteme dönüstürme projelerini yürüttüklerini aktaran Uzun, su bilgileri verdi:

“Yani borulu sisteme dönüstürme projelerini yürütüyoruz. Kurum olarak bunu bakanligimizin da destegiyle ödeneklerini Il Özel Idaremize aktariyoruz. Özel Idaremiz ise bunlarin projelerini gelistiriyor, bunlar damlama sulama projeleri seklinde kapali sistem sulama projeleri seklinde hayata geçiriliyor. Bir diger taraftan ise gerek havza içerisindeki depolama tesislerimizi, gerekse komsu havzalardan su transferleri seklindeki projelerimizi, gerek barajli sitemler, gerek tüneller, gerek çok büyük uzunluktaki nehir boyutundaki kanal projelerimiz de devam etmektedir. Ayni zamanda Konya Ovasi’nda yeni modern sebekeyi, boru sistemi ihtiva eden sulama projelerimiz de sürmektedir. Dolayisiyla 4.Bölge Müdürlügü sinirlari içerisindeki Konya, Nigde, Karaman ve Aksaray illerimizde de mevcut su kaynaklarinin çiftçimizin lehine en verimli bir sekilde degerlendirilmesi için gerekli sulama projeleri dört elden yürütülmektedir. Bunlarla ilgili de hem bakanligimizin, hem de genel müdürlügümüzün gerek motivasyon, gerekse ödenek ve maddi imkanlar anlamindaki sinirsiz destegi sürmektedir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284